طراحی و راه اندازی سامانه پیش بینی و هشدارسیل حوضه های آبریز شمال تهران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس تهران هوشمند
  • کد COI اختصاصی: SMARTTEH01_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 656
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا کرمی محمدی

سیدمجتبی حسینی گله کلایی

مریم شریف واقعی

ابراهیم فتاحی

چکیده

در این مقاله، به تشریح مراحل طراحی و راه اندازی سامانه پیشبینی و هشدار سیل حوضه های آبریز شهر تهران (شامل زیر حوضه های: وردآورد، چیتگر، کن، سولقان، فرحزاد، اوین، دربند، گلابدره و دارآباد) پرداخته می شود. این سامانه توسط سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و با همکاری پژوهشکده هواشناسی کشور در دست طراحی و اجرا می باشد.سامانه هشدار سیل شهر تهران شامل مجموعهای از ابزارهای اندازه گیری و مانیتورینگ، دستگاه ها و تجهیزات مخابراتی، سیستمهای سخت افزاری، مدلهای نرم افزاری، کاربران رایانه ای، متخصصین مختلف و مدیران میباشد. در این سامانه، پارامتر های هواشناسی و هیدرومتری در زمان واقعی به صورت پیوسته به مرکز جمع آوری اطلاعات مخابره شده و در این مرکز وضعیت حوضه آبریز ارزیابی میشود. همزمان مدل های عددی پیش بینی وضع هوا که اطلاعات مورد نیاز پیش بینی سیل با زمان پیش هشدار مناسب را فراهم می کنند در حوضه اجرا و هیدروگراف سیل در مناطق مختلف پیش بینی میشود. با انعکاس نتایج پیش بینی به سیستم تصمیم گیری (سازمان مدیریت بحران شهر تهران) این سیستم در مورد نحوه انتشار هشدار به مناطق مختلف تحت خطر یا مردم تصمیم گیری میکند.

کلیدواژه ها

هشدار سیل، سامانه، پیش بینی همادی، مدل های عددی ، مدل WRF، باران سنج.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.