عیب یابی سازه با استفاده از پاسخ آکوستیکی و مقایسه با پاسخ ارتعاشی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی آکوستیک و ارتعاشات
  • کد COI اختصاصی: ISAV09_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 485
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد عیسی وند

ایران، تهران، پژوهشگاه فضایی ایران، مرکز تجمیع یکپارچه سازی و آزمون

علیرضا دارا

ایران، تهران، پژوهشگاه فضایی ایران، مرکز تجمیع یکپارچه سازی و آزمون

محسن نوری

ایران، تهران، پژوهشگاه فضایی ایران، مرکز تجمیع یکپارچه سازی و آزمون

چکیده

اهمیت موضوع پایش وضعیت و پایش سلامت سازه به منظور حفظ بهره وری، جلوگیری از خرابی و تعمیرات به موقع، محققان را بر آن داشته تا روش های متنوعی بدین منظور ارائه نمایند. یکی از زیرشاخه های مهم پایش سلامت سازه ها، تحلیل ارتعاشات و آنالیز مودال سازه ها می باشد. بدین منظور روش های کلاسیک و مدرن متنوعی ارائه شده اند که یکی از پرکاربردترین روش های ارائه شده در حوزه آنالیز مودال عملکردی سازه روش تجزیه حوزه فرکانس می باشد. این مقاله کاربرد نوینی برای روش شناسایی حوزه فرکانس بر پایه تجزیه مقادیر ویژه توابع چگالی طیفی توانرا با استفاده از پاسخ آکوستیکی ارائه می کند این در حالی است که تمامی مطالعات گذشته از این روش بر اساس پاسخ ارتعاشی سازه بهره گرفته بودند. بدین منظور شناسایی منبع ارتعاشات موجود در طبقه همکف ساختمان استوانه ای شکل پژوهشگاه فضایی ایران مورد مطالعه قرار گرفته و بهره مندی از پاسخ آکوستیکی سازه نسبت به ارتعاشات واداشته، که دارای گام ابتکاری است مورد بررسی قرار می گیرد. به منظور نمایش دقت تکنیک استفاده شده نتایج حاصل از داده برداری آکوستیکی با نتایج حاصل از پاسخ ارتعاشی مرسوم مقایسه می شود. نتایج نشان دهنده دقت بالای روش ارائه شده در بدست آوردن فرکانس تحریک سازه می باشد.

کلیدواژه ها

پایش سلامت سازه؛ آنالیز مودال عملکردی؛ پاسخ آکوستیکی؛ روش تجزیه فرکانسی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.