بررسی سایلنسر در موتورهای احتراق داخلی با در نظر گرفتن پارامترهای مختلف طراحی و بهینه سازی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی آکوستیک و ارتعاشات
  • کد COI اختصاصی: ISAV09_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 823
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرش عمادی

ایران، تهران، خیابان کارگر شمالی، بالاتر از جلال آل احمد، دانشگاه تهران، پردیس دانشکده های فنی، دانشکده مکانیک، فوق لیسانس مکانیک تبدیل انرژی.

حسین شکوهمند

ایران، تهران، دانشگاه تهران، پردیس دانشکده های فنی، دانشکده مکانیک،دکتری مکانیک.

مهدی اشجعی

ایران، تهران، دانشگاه تهران، پردیس دانشکده های فنی، دانشکده مکانیک،دکتری مکانیک.

چکیده

یکی از مشکلاتی که در مکانهای مختلف سلامت انسان را تهدید میکند آلودگی صوتی است. در حال حاضر بهکارگیری موتورهای احتراق داخلی امری مرسوم است این تجهیزات، به علت گازهای خروجی که در محدوده سرعت بسیار بالا و با درجه حرارت بالا هستند یکی از منابع اصلی آلودگی صوتی هستند. به طور معمول برای ایجاد آسایش در محیطهای اطراف این موتورها از سایلنسر اگزوز برای حذف پالسهای صوتی تولیدشده در فرایند احتراق استفاده میشود. درجه حرارت بالا در سیستم اگزوز منجر به شکست حرارتی، ارتعاشی و خستگی میشود که موجب ایجاد ترک در سایلنسر میشود. بنابراین تجزیه و تحلیل انتقال گرما برای بخش داغ سیستم اگزوز برای عملکرد بهتر خودرو لازم است. انتقال حرارت نهایی به وسیله آزمایش و مدلسازی ریاضی محاسبه میشود، از مدلهای محاسباتی برای طراحی قطعات اجزای سیستم، تسهیل در انتخاب مواد مناسب و مراحل بهینه سازی سیستم طراحی شده استفاده میشود.در این تحقیق معیارهای اساسی طراحی سایلنسر شناسایی و معرفی شده است. همچنین پارامترهایی که بر عملکرد سایلنسر و موتور تاثیر میگذارد نیز موردبررسی قرارگرفته است و عوامل موثر جهت افزایش عملکرد موتور و سایلنسر معرفی شده است. اثر هندسه و آرایش سایلنسر نیز بر روی عملکرد موتور و بر ویژگیهای مکانیکی سایلنسر موردبررسی قرارگرفته و طرحهای متداول با طرحهای پیشنهادی جدید تعویض شده و تاثیر آنها به وسیله مدلسازی ریاضی و آزمایشهای تجربی مشخص شده است.

کلیدواژه ها

سایلنسر، روشهای بهینه سازی، موتورهای احتراق داخلی، اگزوز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.