بررسی مقاومت به خوردگی و ایمنی جوشکاری همزن اصطکاکی تجهیزات در صنعت

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی انرژی اکو
  • کد COI اختصاصی: ECOEC02_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 522
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمصطفی موسوی زاده

مجتمع آموزش عالی گناباد، دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی مواد

علی عرب زاده

دانشگاه حکیم سبزواری/ معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت

بهمن کروجی

دانشگاه حکیم سبزواری، دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی مواد

چکیده

امروزه با توجه به کاربرد فراوان آلیاژهای فولاد و آلومینیوم در صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، اتومبیل، هوا فضا و دیگر صنایع مرتبط، جوشکاری و اتصالات این آلیاژها از اهمیت خاصی برخوردار است. انتخاب روش مناسب و مقرون به صرفه در جوشکاری محصولات صنعتی نقش مهمی در افزایش ایمنی، مقاومت به خوردگی و کیفیت آنها دارد. وجود جوشهای با کیفیت نامطلوب سبب کاهش کیفیت وسایل نقلیه و تجهیزات پالایشگاهی می شود چرا که از یک طرف در وسایل نقلیه به هنگام تصادفات، جوشهای نقطه ای نقش مهمی در جذب انرژی و انتقال نیرو ایفا می کنند و می توانند تعیین کننده ایمنی سرنشینان وسیله نقلیه باشند و از طرفی در صنایع نفت و گاز این جوشها در معرض دما، فشار، بارهای متناوب، لرزش و سیالات مختلف قرار دارند، لذا می بایست از مقاومت به خوردگی و استحکام بالایی برخوردار باشند. علاوه بر این، حرکت در مسیرهای ناهموار و شرایط متغیر رانندگی همواره سبب اعمال بار اضافی بر جوشهای نقطه ای می شوند. در صنایع پالایشگاهی و پتروشیمی نیز این اتصالات نه تنها از نظر استحکام مکانیکی و ایمنی دارای اهمیت هستند بلکه با توجه به شرایط محیطی، می بایست از نظر مقاومت در برابر خوردگی نیز در وضعیت مطلوبی قرار گیرند. تولید جوشهای با استحکام بالا، ایمن و بدون عیب و مقاوم در برابر خوردگی، نیازمند استفاده از روشهای جوشکاری مقرون به صرفه و دارای کیفیت بالا است.در این تحقیق روشهای مختلف جوشکاری آلیاژهای فولاد و آلومینیوم از منظر بهبود استحکام مکانیکی، شرایط ایمنی و مقاومت به خوردگی بررسی شده اند.

کلیدواژه ها

جوشکاری همزن اصطکاکی، مقاومت به خوردگی، ایمنی، استحکام مکانیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.