اثر بلوغ در برداشت و شرایط خشک کردن بر چروکیدگی و کیفیت ظاهری میوه عناب

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین همایش ملی عناب
  • کد COI اختصاصی: JUJUBE01_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1130
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرید مرادی نژاد

دانشیار گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی بیرجند

علی کاظمی

دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی بیرجند

مهدی خیاط

استادیار گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی بیرجند

همایون فرهنگ فر

استاد گروه علوم دام، دانشکده کشاورزی بیرجند

چکیده

تاثیر زمان مناسب برداشت و روش خشک کردن بر کیفیت، انبارداری، ارزش تغذیه ای و دارویی محصولات مختلف باغی ثابت شده است. با وجود این، اطلاعات اندکی در خصوص تاثیر متقابل زمان برداشت، دما و روش خشک کردن بر خواص دارویی میوه عناب وجود دارد. از این رو هدف از انجام این آزمایش بررسی اثرات زمان برداشت، نوع خشک کن و دمای خشک کردن و همچنین اثرات متقابل بین این فاکتورها بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ارزش تغذیه ای میوه عناب بود. در این پژوهش اثر زمان برداشت، نوع خشک کن و دمای خشک کن بر خصوصیات فیزیکی و کیفیت ظاهری میوه عناب مورد بررسی قرار گرفت. این تحقیق بصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه فاکتور شامل زمان برداشت میوه تازه عناب (رسیده ترد و ریده کامل) ، نوع خشک کن (آون و خشک کن الکتریکی) و دمای خشک کردن (45 و 60 درجه سانتی گراد) با 4 تکرار انجام شد. نتایج نشان داد بیشتریم مقادیر قابلیت جذب دوباره آب (12/92 درصد) و چروکیدگی (36/65 درصد) میوه عناب در زمان برداشت رسیده ترد (نیمه قرمز) بدست آمد، در حالی که بیشترین مدت زمان خشک شدن (55/75 ساعت) مربوط به زمان برداشت رسیده کامل بود. مدت زمان لازم برای خشک شدن (63/12 ساعت) و میزان چروکیدگی (27/64 درصد) در عناب های خشک شده در آون نسبت به خشک کن الکتریکی بیشتر بود. مدت زمان الزم بیشتر برای خشک شدن (62/37 ساعت) و مقدار چروکیدگی بیشتر (29/40 درصد)، در میوه های خشک شدن در دمای 45 درجه سانتی گراد بدست آمد. به طور کلی می توان چنین بیان کرد که از لحاظ خوراکی و خواص ظاهری زمان برداشت رسیده کامل می توان چنین بیان کرد که از لحظ خوراکی و خواص ظاهری زمان برداشت رسیده کامل (قرمز کامل)، خشک کن الکتریکی و دمای 45 درجه سانتی گراد موجب شدند که میوه عناب خشک شده از کیفیت مطلوب تری برخوردار باشند.

کلیدواژه ها

آون، خشک کن الکتریکی، زمان برداشت، صفات ظاهری، عناب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.