آنالیز احساسات و نظرکاوی مبتنی بر متون فارسی در ارزیابی موفقیت فروش تلفن های همراه اپل

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی علوم انسانی،اجتماعی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: HSLCONF02_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 564
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا عاشوری رودپشتی

دکتری مدیریت بازرگانی- مدیریت بازاریابی، دانشگاه آزاد اسلامی- واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

چکیده

گسترش پیوسته خدمات تحت وب سبب گردیده تا افراد برای انجام کارهای ویژه مانند خرید، تجارت، نقل و انتقالات مالی، استفاده از محصولات و یا خدمات ویژه از نظرات سایر افراد برای تصمیمگیریهای خود استفاده نمایند. این نظرات میتواند بصورت سیستماتیک در مورد یک موضوع، کالا یا خدمات خاص بیان گردند.استفاده از این حجم نظرات توسط تولید کنندگان و عرضه کنندگان خدمات به عنوان یک فرصت برای ارائه استراتژیهای مدیریتی بازاریابی و افزایش راندمان فروش تلفی میگردد. در این راستا با بکارگیری تکنیکهای نظرکاوی و تحلیل احساسات میتوان با استخراج نظرات مبتنی بر داده کاوی، میزان علاقه مندی یا عدم علاقه کاربران را نسبت به کالایی خاص ارزیابی نمود. این نرخ رضایتمندی یا عدمرضایت میتواند در موفقیت یا شکست در فروش کالاها و خدمات مختلف موثر باشد. نتایج حاصل از تحلیل احساسات میتواند در تصمیم گیریهای مدیریتی و بازاریابی موفق بکار برده شود. این تحقیق با ارزیابی 3000 نظر ارائه شده توسط مشتریان در مورد برند اصلی تلفن همراه سامسونگ در بین کاربران ایرانی در سایتهای فروش انلاین مانند دیجی کالا و هلوکیش اقدام به نظرکاوی و تحلیل احساسات در مورد این برند میباشد. بدین منظور از شبکه عصبی مصنوعی عمیق برای استخراج و طبقه بندی اطلاعات از متون فارسی و نظرات کاربران بهره گرفته شده است.برپایه نتایج حاصل از ارزیابی، خصوصیات قابل اتکای گوشی شامل سیستم پردازش، عمر مفید باتری، هزینه و اندازه مناسب اشاره نمود. از سوی دیگر امنیت متوسط، وزن و مقاومت بدنه از جمله مهمترین معایب این برند بشمار می آید. رویکرد تحلیل احساسات مبتنی بر داده کاوی با میزان %71 معیار درستی و %75 معیار دقت تخمین زده شده است. همچنین نرخ تخمین احساسی (نسبت امتیازات مثبت به منفی) نیز نشان دهنده علاقهمندی این برندنزد ایرانیان میباشد (میزان امتیازات مثبت بیشتر از امتیازات منفی است).

کلیدواژه ها

تحلیل احساسات، بازاریابی دیجیتال، نظرات، نظرکاوی عمیق، گوشی سامسونگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.