تئاتر ورباتیم و تاثیرات اجتماعی، درمانی آن بر تماشاگران
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی علوم انسانی،اجتماعی و سبک زندگی
- کد COI اختصاصی: HSLCONF02_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 639
نویسندگان
کارشناس ارشد ادبیات نمایشی، دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی، تهران، ایران
چکیده
تئاتر ورباتیم به تئاتری اطلاق میشود که از مصاحبه ها به عنوان منبع اصلی نمایشنامه بهره میبرد؛ وقتی تاروپود اصلی یک نمایش گفتوگوهای حقیقی آدمهای حقیقی باشد که از اصطلاحات و لغات خود بهره میبرند، مسلم است که تصنع در آن جایی نخواهد داشت. کارکردهای تئاتر ورباتیم را میتوان در حوزه ی اجتماعی و درمانی مورد بررسی قرار داد. تماشاگر با حضور خود و مشارکت در گفتگو با بازیگر، به عرصه ظهور ادراکهای شهودی ذهن و به مفهوم ظاهری، جلوه فرافکنی و تخلیه احساسات نهایی دست مییابد و نمایش ورباتیم میتواند وسیله یی موثر برای درک مشکلات شخصی و اجتماعی تماشاگران و پیدا کردن راه حلی برای آنها ایجاد کند. تماشاگران در این نمایش بهترین مجال برای به تصویر کشیدن خویشتن ناهشیار و تمثیل در اوردن افکار ناپیدا و ایده های خلاق خویش را مییابند و این فرصت به تماشاگر دست میدهد که بر تصاویر درونی خود بنگرد و با تمثیلهای ناهشیار خود مناظره و بر بازسازی خود نظاره کند. تماشاگران از نیروی خلاق با مشارکت در بازی، برای بازسازی و بازتوانی رفتار و ایجاد شناخت و تغییر در باورها بهره می گیرند. ارتباطی که میان بخش آگاه و ناخوداگاه ذهن برقرار میشود، فرایندهای عاطفی تماشاگران شکل میگیرد و میتواند مقدمات فرایندهای شناختی را در این مشارکت نمایشی به صورتهای مختلف کشف و راه حل مشکلات خویش را دریابند. ورباتیم باعث برونریزی خلاقیت و خودجوشی میشود و فضایی برای تماشاگر ایجاد میکند که در آن تصاویر درونی، تجسم پیدا میکنند و به شکل عینی، نمود مییابند و به تماشاگر و بازیگر اجازه میدهد که چیزهایی را تجربه کند که خود مشاهدهگر را تقویت میکند و با ارتباط و همدلی و همذاتپنداری وامیدارد. تماشاگر دچار درگیری شخصیت محوری با دیگر تماشاگران و بازیگران میشود و با این عمل، نیمکره ی راست مغز را تحریک میکند. تحریک این نیمکره، باعث افزایش آگاهی فضایی و حافظهی عاطفی میشود. تماشاگر میتواند در صحنه تئاتر ورباتیم به هر چه که میخواهدبدل شود و تماشاگر با وارد شدن به یک موقعیت خاص در یک فضای ویژه می تواند با بازیگران فضایی را باز آفرینی کند و به جست و جوی خویشتن و کشف هویت فردی دست یابندکلیدواژه ها
تئاتر- رباتیم- تاثیرات اجتماعی تئاتر- تئاتر درمانی -تماشاگرمقالات مرتبط جدید
- تحلیل جامعه شناختی تاثیر سیاست های جمعیتی بر فرزندآوری در ایران
- پیش بینی رفتار تکانشگری نوجوانان: نقش نظمجویی فرایندی هیجان، همدلی هیجانی و نظمجویی فرایندی هیجان
- اثربخشی درمان هیجان مدار بر روی میزان افکار خودکشی سربازان یکی از یگانهای نظامی
- دیدگاه اجتماعی -فرهنگی فاطمه مرنیسی به جایگاه زنان در حوزه عمومی
- تاثیر سواد تربیتی معلم بر رفع افسردگی دانش آموزان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.