بررسی اثر تنوع ژنتیکی در حفظ منابع ژنتیکی جمعیت های زنبور عسل

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین همایش ملی پرورش زنبور عسل و اولین جایزه ملی کیفیت عسل ایران
  • کد COI اختصاصی: APHQ01_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1166
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود ساکی حسینی

دانش آموخته کارشناسی ارشد ژنتیک و اصلاح نژاد دام دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

مریم کرمی

دانشجو دکتری ژنتیک و اصلاح نژاد دام دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

آرش جوانمرد

عضو هیئت علمی گروه علوم دامی دانشگاه تبریز

جمال فیاضی

عضو هیئت علمی گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

چکیده

اصلاح نژاد زنبور عسل در طی ده ههای گذشته تغییرات و رشد قابل توجهی داشته است. به طوری که علاوه بر اطلاعات حاصل از روشهای کلاسیک بر اساس تئوری ژنتیک کمی، منابع ارزشمندی از اطلاعات ژنتیک مولکولی شامل اطلاعات نشانگری در شناختQTLها، نقشه های فیزیکی،کتابخانه هایEST (توالیهای بیان شده (cDNA، ریزآرایه های ژنی، مباحث ژنومیک، بررسی توالی کامل ژنوم وترنسکریپتوم ویرایش ژنومی در اصلاح نژاد زنبور عسل فراهم شده است. اصلاح نژاد زنبور عسل دارای پیچیدگیهای خاصی در مقایسه با سایر حیوانات است. اولین گام برای نیل به اصلاح نژاد هدفمند در زنبور عسل، بررسی میزان تنوع ژنتیکی موجود در جمعیتهاست که پس از تعیین میزان تنوع موجود، برای اصلاح نژاد جمعیت برنامه ریزی و در طی برنامه های بلندمدت و هدفدار، صفات اقتصادی مورد نظر در آن جمعیت متمرکز و صفات نامطلوب حذف گردد. از تنوع ژنتیکی بین جمعیتها میتوان در مطالعات حفاظت و بهبود نژادهای زنبورعسلی که دارای ویژگیهای مطلوبی چون مقاومت به بیماریها و سازگاری به شرایط خاص هستند استفاده نمود. لذا در مقاله حاضر تنوع جمعیتی و نقش آن در اصلاح نژاد زنبور عسل مورد واکاوی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

اصلاح نژاد، تنوع ژنتیکی، زنبورعسل، ژنتیک مولکولی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.