مروری بر پیشرفت ها و چالش های استفاده از بره موم در تغذیه طیور

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین همایش ملی پرورش زنبور عسل و اولین جایزه ملی کیفیت عسل ایران
  • کد COI اختصاصی: APHQ01_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 960
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین دیندار

دانشجوی دکتری تخصصی تغذیه طیور، دانشگاه تبریز

مجید علیائی

استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه تبریز

حسین جانمحمدی

استاد گروه علوم دامی، دانشگاه تبریز

چکیده

بره موم یک محصول فرعی زنبور عسل است که به عنوان چسب زنبور نیز شناخته می شود و توسط زنبورهای عسل از چندین گیاه جمع آوری می شود. حشرات زنبور عسل این ماده چسبناک و غیر سمی را با کمک ترشحات غدد بزاقی و لکه های موم تولید شده توسط غدد ویژه شکمی ترکیب می کنند. این گیاه دارای خواص ارزشمندی از جمله مقوی سیستم ایمنی ، تعدیل کننده ، ضد التهابی ، محافظت کننده کبد ، آنتی اکسیدان ، ضد ویروسی ، ضد باکتریایی ، ضد قارچی ، ضد توموری و محافظ قلبی است. مقادیر قابل توجهی از تحقیقات تاثیرات مثبت آن را در مورد مرغ ، از نظر رشد ، ایمنی ، کیفیت گوشت ، میکروبی میزان دستگاه گوارش و خون شناسی خون نشان داده است. بره موم حاوی حدود 300-200 ترکیب طبیعی است. خواص بیولوژیکی و دارویی آن عمدتا0 به دلیل وجود مقدار زیادی پلی فنول از جمله فلاونوئیدها ، تریپن ها ، استرهای اسید فنولیک (فراتول ها و کافئین ها) ، اسیدهای معطر ، اسیدهای دیترپنیک و لیگنان نیز می باشد. در حال حاضر ، بیشتر تحقیقات جالب توجه به ویژگیهای بیولوژیکی بره موم و تاثیرات بالقوه سلامتی آن در انسان ، دام و طیور معطوف شده است. بنابراین ، این بررسی با هدف بررسی اهمیت تغذیه ای و دارویی بره موم به عنوان یک مکمل خوراک ایمن برای بهبود سلامت مرغ و عملکرد مرغ و همچنین جایگزینی مناسب برای آنتی بیوتیک های مصنوعی که در سراسر جهان ممنوع است ، انجام می شود.

کلیدواژه ها

افزودنی های خوراکی ، عملکرد ، زنبورعسل ، طیور ، بره موم.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.