تنوع ژنوتیپی تولید و توزیع ماده خشک در ژنوتیپ های گندم و جو تحت تاثیر مایه زنی با کودهای زیستی در مرحله رسیدگی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA04_0885
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 621
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمدفرید فرید

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه زراعت، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

ابراهیم زینلی

دانشیار گروه زراعت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

رضا قربانی نصرآبادی

استادیار گروه خاک شناسی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

مطالعات گسترده بیانگر وجود تنوع ژنتیکی قابل توجه از نظر کارآیی جذب و استفاده از فسفر در گیاهانمی باشد که با غلظت، تجمع و تخصیص فسفر به بخش های مختلف گیاه مرتبط است. استفاده از این تنوعبرای بهبود عملکرد گیاهان زراعی و همچنی کاهش نیاز به مصرف کودهای فسفره به ویژه در خاک های بامیزان فسفر کم توجه پژوهشگران را جلب کرده است. آزمایش حاضر به منظور بررسی تاثیر کودهای زیستی بربعضی از ویژگی های فیزیولوژیکی و زراعی ژنوتیپ های مختلف گندم و جو در مرحله رسیدگی در سال زراعتی1397-98 در پردیس جدید دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، انجام شد آزمایش به صورتفاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتورهای مورد بررسی شامل مایه زنی با کودزیستی در سه سطح (بارور 2، اکتینومیست، بارور 2 + اکیتینومیست) و ارقام گندم و جو در 14 سطح (هشتژنوتیپ گندم: مروارید، گنبد، کریم، احسان، دریا، N-91-17, N-91-9, N-91-8 و شش ژنوتیپ جو ماهورترکم ، صحرا، بومی، یوسف، لخت) بودند. نتایج این تحقیق نشان داد که اثر ژنوتیپ بر تمامی صفات مورد بررسی در این پژوهش (ماده خشک برگ، ساقه، ریشه، اندام هوایی و کل) در سطح احتمال 1 درصد معنی دار بود و در بین دو گیاه مورد بررسی، گیاه جو (ارقام بومی صحرا) مقادیر بالاتری از وزن خشک را دارا بودند درمورد اثر اصلی کود زیستی نیز هیچ یک از اثرات معنی دار نبود ولی اثر متقابل ژنوتیپ در کود زیستی بر وزنخشک ریشه تاثیر معنی داری داشت و بالاترین مقدار مربوط به ژنوتیپ مروارید در اثر کاربرد اکتینومیست بود.

کلیدواژه ها

اکتینومایست، اندام های گیاه بارور 2، ژنوتیپ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.