شهر گردشگر چیست

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA04_0105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1085
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل قنبری

دانشیار گروه پژوهشی جغرافیا، دانشکده برنامه ریزی و علوم محیطی، دانشگاه تبریز

پریا توفیقی سردرودی اصل

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی گردشگری، گروه پژوهشی جغرافیا، دانشکده برنامه ریزی و علوم محیطی، دانشگاه تبریز

چکیده

هدف از تحقیق حاضر معرفی ابعاد مختلف طرح شهر گردشگر است تا فعالان و ذینفعان صنعت گردشگری بتوانند باآگاهی و شناخت هرچه بیشتر در راستای اجرایی کردن این طرح و توسعه گردشگری در کشور تلاش کنند. امروزه رونقو توسعه شهرها به عنوان مقاصد سفر و کسب درآمد از این امر مورد توجه سیاستگذاران و تصمیم گیران صنعتگردشگری قرار گرفته است. طرح شهر گردشگر در دولت دوازدهم به عنوان یک برند مطرح شده است که در برنامه ریزی های خود به هر دو جامعه شهروند و گردشگر توجه دارد. برای جمع آوری داده ها و اطلاعات از روش کتابخانهای اسنادی استفاده شده و روش تحقیق پژوهش حاضر، توصیفی- تبیینی است. نتایج تحقیق نشان میدهد که طرح شهر گردشگر یک تئوری برای برنامهریزی در جهت استفاده از تمامی فضاها و امکانات شهری در راستای تامین نیازها وخواسته های جامعه شهروند و گردشگر است، به طوریکه در مدیریت شهر گردشگر بر خلاف شهر ایده آل، بیمارستان،دانشگاه، مراکز ورزشی، پارک، رستوران مدرن و کلاسیک، بازار، علاوه بر کارکردهای معمول خود برای شهروندان بهترتیب به عنوان مرکز گردشگری سلامت، گردشگری آموزشی، گردشگری ورزشی، محل استفاده اکو توریست (المانتوریستی)، رستوران سنتی و مرکز بسته بندی کالا مورد استفادهی جامعه شهروند و گردشگر قرار می گیرد. همچنین شهرگردشگر نمونه ای از شهر هوشمند به حساب می آید که هر دو بر مواردی همچون برنامهریزی، حمل و نقل، آب و فاضلاب،زیرساخت، انرژی، سلامت، آموزش، ساختمان، دولت و امنیت تاکید دارند. جزیره کیش، مشهد، اردبیل، کرمان، یزد،همدان، تبریز، ابیانه و ماسوله نمونه هایی از شهر گردشگر هستند.

کلیدواژه ها

شهر گردشگر، شهر ایده آل، شهر هوشمند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.