مطالعه وضعیت جاده موجود و فاصله آن از نقاط گردشگری منطقه سولک (زاگرس جنوبی)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA04_0102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 385
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعطااله حسینی

استاد گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل دانشگاه تهران

روح اله کوکبی اصل

دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش مهندسی عمران و بهره برداری جنگل و اقتصاد جنگل دانشگاه تهران

چکیده

جاده های جنگلی از ضرورت های دسترسی به مناطق جنگلی جهت اجرای طرح های جنگل داری و مدیریت اکوسیستمجنگل و همچنین استفاده از خدمات گردشگری می باشند. منطقه مورد مطالعه منطقه حفاظت شده در جنگل های زاگرسجنوبی در استان کهگیلویه و بویراحمد شهرستان بهمئی (لیکک) با مساحت 1000 هکتار در 15 کیلومتری شهرستان لیکک میباشد. هدف از این تحقیق مطالعه وضعیت جاده های و همچنین فاصله آن با نقاط گردشگری و آثار باستانی منطقه است. جادهموجود با 5 کیلومتر طول و نقاط گردشگری و استودانه ای ثبت شده توسط سازمان میراث فرهنگی، با استفاده از GPS برداشت شده و با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی روی نقشه توپوگرافی و شیب قرار گرفت. نقاطی که دارای فاصله ازجاده موجود می باشند، برای دسترسی به آنها نیاز و اقدام به تکمیل مسیرهای دسترسی به نقاط الزامی می باشد. نتایج نشانداد که برای دسترسی به نقاط گردشگری نیاز به طراحی و ساخت مسیر می باشد. همچنین فاصله جاده موجود در منطقه تانقاط گردشگری به میزان یک کیلومتر نیاز به ساخت کامل دارد. با توجه به توسعه درخور جاده یا مسیرهای دسترسی میزانفشار در نقاط متمرکز تبدیل به مدیریت گردشگری متناسب با شرایط منطقه خواهد شد و از تخریب احتمال پوشش گیاهی ودرختی و خاک کاسته خواهد شد.

کلیدواژه ها

پیش بینی مسیر، گردشگری، جاده های جنگلی، زاگرس جنوبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.