بررسی تاثیر تنگستن بر سختی سنجی پوشش سخت پودری Fe-C-Ni-B روکش داده شده بر روی فولاد St37

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مهندسی مواد
  • کد COI اختصاصی: NCOMAE03_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 474
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن اسدیان

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات باشگاه پژوهشگران جوان ونخبگان تهران ایران

منصور صادقی نسب

دانشجوی دکتری گروه مهندسی مواد ومتالورژی واحد شهرضا دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان ایران

عادل مصدقیان

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مواد ومتالورژی واحد مجلسی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان ایران

حسین اسدیان

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک، واحد خمینی شهر دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان ایران

چکیده

در این تحقیق اثرعنصر تنگستن بر ریز ساختار و خواص مکانیکی پوشش سخت پودری F e-C-Ni-B مورد بررسی قرار گرفت که در این پژوهش دو الکترود پوشش سخت از مفتول الکترود 6013 وپوشش شامل پودرهای W,B,Ni و گرافیت با میزان عنصر تنگستن 10 و 30 گرم ساخته شد بررسی ها ریز ساختاری توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی وآنالیزهای EDS,XRD انجام شد. همچنین خواص مکانیکی توسط آزمون سختی سنجی بررسی شد. نتایج میکروسکوپ الکترونی روبشی نشان داد که ترک های بسیار ریز در فاز مارتنزیت فلز جوش با 10 گرم تنگستن وجود داشت اما این ترک های میکروسکوپی در فلز جوش با 0 گرم تنگستن مشاهده نشد. نتایج آنالیز EDS نشان داد که میزان عنصر تنگستن محلول در فاز آستنیت مقدار بالایی است همچنین این مقدار در فلز جوش با 30 گرم تنگستن حدود 3/66 درصد بیشتر از فلز جوش با 10 گرم تنگستن بود. نتایج آنالیز XRD نشان داد که فازهای موجود در فلز جوش با 10 گرم تنگستن شامل مارتنزیت و آستنیت و کاربید W2C بود اما فازهای موجود در فلز جوش با 30 گرم تنگستن علاوه بر این فازها شامل کاربیدهای Fe,Ni)3C) کاربید TiC ، TiTi، سیلیکون و یک ترکیب خاص با ترکیب شیمیایی W13Fe6.5Si6.5 بودند. نتایج بدست آمده از آزمون سختی سنجی نشان داد که میانگین سختی فلز جوش با 10 گرم تنگستن برابر RC 42/5 و میانگین سختی فلز جوش با 30 گرم تنگستن برابر RC 49/6 است.

کلیدواژه ها

خواص مکانیکی تنگستن، سختی سنجی، ریز ساختار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.