مطالعه اثر پارامترهای ساخت بر خواص الکتریکی ومیکروساختار کامپوزیت رسانای الکتریکی تهیه شده از ذرات Cu@Ag

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مهندسی مواد
  • کد COI اختصاصی: NCOMAE03_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 353
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهراسادات موسوی

دانشجو کارشناسی ارشدمهندسی مواد گروه مهدسی مواد ومتالورژی دانشگاه صنعتی همدان ایران

مهدی پورعبدلی

استادیار گروه مهندسی موادومتالورژی دانشگاه صنعتی همدان

چکیده

در پژوهش حاضر ذرات Cu@Ag تحت فشارهای 2 ، 3 و 4 تن به شکل قرص هایی با قطر 11 میلی متر و ضخامت 0/2 میلی متر تبدیل شد. برای انجام فرآیند تف جوشی، نمونه های تهیه شده تحت اتمسفر هوا در محدوده دمایی 150 تا 850 درجه سانتی گراد به مدت زمان 30 تا 180 دقیقه قرار گرفتد. سپس فازهای تشکیل دهنده، میکروساختار وهدایت الکتریکی نمونه ها به ترتیب با استفاده از روش های SEM,XRD ، وهدایت سنجی دو نقطه ای مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش دمای تف جوشی از 150 تا 700 درجه سانتی گراد مقاومت الکتریکی ویژه نمونه ها درمحدوده Ωμ 2/5-5/5 قرار گرفته است اما با افزایش بیشتر دما و رسیدن آن به 850 درجه سانتی گراد پارامتر مذکورافزایش شدیدی از خود نشان می دهد به طوری که نمونه تف جوشی در دمای 850درجه سانتی گراد پارامتر مذکور افزایش شدیدی از خود نشان می دهد که بطوری که نمونه تف جوشی در دمای 850 درجه سانتی گراد هیچ گونه هدایت الکتریکی نداشت.همچنین مشخص شد که افزایش فشار پرس از 2 به 4 تن و نیز افزایش زمان عملیات حرارتی از 30 به 180 تاثیری روی هدایت الکتریکی نمونه ها ندارد. بررسی میکروساختار نمونه ها نشان داد که انجام تف جوشی دراتمسفر هوا موجب تشکیل لایه اکسیدی در فصل مشترک مس نقره می شود.

کلیدواژه ها

اتصالات الکتریکی، هدایت الکتریکی ،ذرات هسته پوسته، مس،نقره، تف جوشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.