ارزیابی وضعیت فرسایش در یک حوضه ی آبریز با استفاده از سنجش از دور و GIS ومدل ام پسیاک( مطالعه ی موردی حوضه آبریز کلاه دراز شهرستان گیلانغرب)
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: سومین همایش ملی کاربرد مدل های پیشرفته تحلیل فضایی(سنجش از دور و GIS) در آمایش سرزمین
- کد COI اختصاصی: GISLS03_120
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 581
نویسندگان
دانشجوی دکتری رشته سنجش ازدور وgis دانشگاه آزاداسلامی علوم و تحقیقات تهران
دکتری ژئومورفولوژی ، دانشیار گروه سنجش از دور و GIS دانشگاه آزاد اسلامی یزد، ایران
دکتری ژئومورفولوژی استادیار دانشگاه رازی کرمانشاه گروه جغرافیا
چکیده
فرسایش خاک یکی از معضلات و مخاطرات مهم زیست محیطی است و به همین دلیل پایش و مدیریت فرسایش خاک وتخمین میزان رسوب و تخریب آن الزامی می باشد. امروزه سامانه اطلاعات جغرافیایی((GIS و سنجش از دور((RS به کمک مدلهای تجربی کارآمد ،جهت تخمین رسوب حوضه های آبریز و کمک به مدیریت زمین در مقابل فرسایش بوجود آمده اند. در این تحقیق بررسی وضعیت فرسایش حوضه آبریز کلاه دراز گیلانغرب با استفاده از مدل ام پسیاک((MPSIAC انجام گرفت.طی مطالعات انجام شده میزان رسوبدهی با مدل ام پسیاک ،832256 متر مکعب در کیلومتر مربع در سال است که اختلاف کمی با متوسط آمار ایستگاه رسوب سنجی که 1182873 متر مکعب در کیلومتر مربع در سال می باشد دارد.از لحاظ کیفی نیز11زیرحوضه از کل 88 زیر حوضه منطقه مورد مطالعه در ردیف حوضه های با رسوب دهی کم و مابقی در کلاس رسوبدهی خیلی کم قرار گرفتند. همچنین این نتیجه حاصل شد که مدل ام پسیاک برای مناطق با میزان رسوبدهی کم نیز کارامد و مدلی نسبتادقیق است.کلیدواژه ها
سیستم اطلاعات جغرافیایی، سنجش از دور،EPM،FAO،MPSIACمقالات مرتبط جدید
- الگوهای معماری بومی در اقلیم گرم و خشک و سرد
- معیارهای طراحی مسکن همساز با اقلیم نواحی کوهستانی
- بررسی سیستماتیک عملکرد بانک های سبز در کاهش اثرات زیست محیطی: تحلیل و ارزیابی روش ها و نتایج
- بررسی انواع جلبک های ضد باکتری و عملکرد ویژه آن ها در حفظ پایدار محیط زیست
- تحلیل فضایی ریزگردها و اثرات جغرافیایی آن در منطقه بمپور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.