همبستگی و مقایسه تصاویر اپتیک و رادار برای به دست آوردن میزان پوشش گیاهی در پهنه های جنگلی (مطالعه موردی: یاسوج)
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: سومین همایش ملی کاربرد مدل های پیشرفته تحلیل فضایی(سنجش از دور و GIS) در آمایش سرزمین
- کد COI اختصاصی: GISLS03_117
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 773
نویسندگان
کارشناس ارشد سنجش ازدور و سیستم اطلاعات جغرافیایی، دانشگاه آزاد اسلامی یزد
دانشیار گروه سنجش از دور وGIS دانشگاه آزاداسلامی یزد
کارشناسی ارشد سنجش ازدور و سیستم اطلاعات جغرافیایی، دانشگاه آزاد اسلامی یزد
چکیده
جنگل های منطقه زاگرس درسال های اخیر به دلیل دخالت های بی رویه انسان و وابستگی مردم به این منابع دستخوش تغییرات زیادی شده است. دخالت های انجام گرفته که به طور عمده با هدف تامین نیاز های اولیه زندگی انجام گرفته، موجب تغییرات زیادی از نظر فوم و تنوع تاج پوشش شده است. تهیه نقشه پوشش گیاهی و تشخیص تغییرات آن با استفاده از داده های ماهواره ای در سال های اخیر گستر ش زیادی یافته است و استفاده از این اطلاعات برای بازیابی تغییرات مربوط به پوشش گیاهی که نشان دهنده موقعیت فضایی آن هاست از اهمیت بسیاری برخوردار بوده است. استفاده از سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی در بسیاری از زمینه های علمی و تحقیقاتی کاربردهای گسترده ای دارند. در این پژوهش سعی شده با استفاده از تصاویر اپتیک که شامل تصاویر ماهواره سنتیل 2 و تصاویرراداری که تصویر پاور از سنتینل1 در تاریخ های 2017/05/30 تا 2017/10/23، می شود میزان پوشش گیاهی را محاسبه کرده و در ادامه با استفاده از مقایسه های انجام شده بین مقادیر بازتاب (Backscatter)، از تصاویر پاور((GRDH و مقادیر پوشش گیاهی نرمال شده((NDVI، از تصاویر اپتیک میزان دقت تصاویر مورد استفاده برای به دست آوردن پوشش را مورد بحث قرار گرفت. در ادامه مناطق آتش سوزی مشخص شده را با ایجاد بافر 250 متر دور محدوده مشخص کرده و چهار پیکسل یکسان از هر بافر برای هر منطقه مشخص شد و مقادیر NDVI و Backscatter برای هر پیکسل در قبل و بعد از آتش سوزی مشخص شد، در ادامه جدول ها و نمودار ها و نقشه های خروجی برای مقایسه این مقادیر ساخته شد و در پایان بین مقادیر پیکسل های مورد نظر برای هردو تصویر در تاریخ های قبل و بعد از آتش سوزی رگرسیون گرفته شد و مقادیر به دست آمده از میانگین های R2، برای تصاویر سنیتل 2 و سنتینل1 عبارتند از : 0/94 و 0/81 که با توجه به مقایسه های انجام شده نتیجه حاصل نشان داد که بین داده های اپیتک و رادار برای محاسبه پوشش گیاهی رابطه مثبت و همبستگی قابل قبول وجود دارد.کلیدواژه ها
آتش سوزی،یاسوج ، سنتینل، NDVI، Backscatterمقالات مرتبط جدید
- الگوهای معماری بومی در اقلیم گرم و خشک و سرد
- معیارهای طراحی مسکن همساز با اقلیم نواحی کوهستانی
- بررسی سیستماتیک عملکرد بانک های سبز در کاهش اثرات زیست محیطی: تحلیل و ارزیابی روش ها و نتایج
- بررسی انواع جلبک های ضد باکتری و عملکرد ویژه آن ها در حفظ پایدار محیط زیست
- تحلیل فضایی ریزگردها و اثرات جغرافیایی آن در منطقه بمپور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.