انتخاب مسیر بهینه خطوط انتقال نفت وگاز با استفاده از تلفیق سنجش از دور وGIS
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: سومین همایش ملی کاربرد مدل های پیشرفته تحلیل فضایی(سنجش از دور و GIS) در آمایش سرزمین
- کد COI اختصاصی: GISLS03_111
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 651
نویسندگان
دانشجو کارشناسی ارشد مهندسی سنجش از دور دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
عضو هیئت علمی گروه مهندسی نقشه برداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
چکیده
یکی از مهمترین برنامه های توسعه، اجرای پروژه های انتقال نفت و گاز از طریق خطوط لوله میباشد. انتخاب مسیر مرحله ای بسیار مهم در برنامه ریزی خطوط انتقال محسوب میشود. در این راستا انتخاب مسیر قابل اجراء و بهینه امری نسبتا پیچیده میباشد. چرا که بسیاری از فاکتورها باید در یک زمان در نظر گرفته شوند، و این یک مرحله ی بسیار مهم در پروژه های خطوط انتقال است. با استفاده از سنجش از دور RS وفن آوری سیستم اطلاعات جغرافیاییGIS، دریچه ای تازه در امر مسیریابی خطوط انتقال گشوده میشود و هزینه های ناشی از عدم دقت و ارائه طرحهای نامناسب به طور چشمگیری کاهش خواهند یافت. اولین مرحله از مدلسازی برای برنامه ریزی به منظور مسیریابی رستربنیان، تعریف فاکتورهایی است که در تعیین مسیر انتقال خط لوله ی نفت و گازموثر هستند. فاکتورهای موثر در مشخص کردن مسیر برای پروژه های خط لوله انتقال به خودی خود متنوع میباشند. همچنین نسبت تاثیر هر یک از این فاکتورها باید شناسایی شود. این نسبت که وزن فاکتورها نامیده میشوند، از راه های مختلفی مشخص میگردند. این فاکتورها شامل؛ جاده ها، رودخانه ها، زمین لغزش، گسلها، شیب زمین، خاکشناسی، کاربری اراضی، ژئولوژی، نواحی تفریحی و نواحی حفاظت شده میباشد. در نهایت نقشه ی هزینه ی جابجایی برای هر پیکسل با استفاده از مدل تصمیم گیری چند معیاره و روش AHP و در محیط GIS طراحی می شود. که با استفاده از این نقشه، نقشه ی هزینه ی تجمعی برای مبدا و مقصد طراحی می گردد.کلیدواژه ها
سنجش از دور RS، سیستم اطلاعات جغرافیاییGIS، مسیریابی خطوط انتقالمقالات مرتبط جدید
- الگوهای معماری بومی در اقلیم گرم و خشک و سرد
- معیارهای طراحی مسکن همساز با اقلیم نواحی کوهستانی
- بررسی سیستماتیک عملکرد بانک های سبز در کاهش اثرات زیست محیطی: تحلیل و ارزیابی روش ها و نتایج
- بررسی انواع جلبک های ضد باکتری و عملکرد ویژه آن ها در حفظ پایدار محیط زیست
- تحلیل فضایی ریزگردها و اثرات جغرافیایی آن در منطقه بمپور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.