مقایسه دقت تصاویر لندست و مودیس در تهیه نقشه حرارتی با کمک ایستگاه های هواشناسی (مطالعه موردی استان یزد)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین همایش ملی کاربرد مدل های پیشرفته تحلیل فضایی(سنجش از دور و GIS) در آمایش سرزمین
  • کد COI اختصاصی: GISLS03_102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 928
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی سرکارگراردکانی

عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین (ع) و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات یزد،

ابوالفضل اطهری

کارشناسی ارشد سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات یزد،

وحیدرضا بلوک یزدی

کارشناسی ارشد سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات یزد،

چکیده

ظهور علم سنجش ازدور در چند دهه اخیر و وجود اطلاعات و داده های ماهوارهای بعنوان ابزای قدرتمند توانسته است در سطحی وسیع راهگشای مدیران و برنامه ریزان دست اندرکار موضوعات منابع طبیعی و مسائل زیست محیطی باشد. یکی از قابلیت ها و توانایی های سنجنده مودیس و TMلندست،امکان جمع آوری اطلاعات مربوط به طیف مادون قرمز حرارتی است که داده های حرارتی حاصل ازسنجنده ها کاربرد فراوانی در مطالعات پدیده های زمینی دارد. برای بسیاری از مطالعات زیست محیطی نیاز به داده های مربوط به درجه حرارت محیط می باشد که این اطلاعات معمولا از ایستگاه های هواشناسی منطقه مورد مطالعه گرفته می شود و به عنوان مرجع مورد استفاده قرار می گیرد حال اگر در منطقه ای داده های هواشناسی در دسترس نباشد می توان از تصاویر ماهوارهای گرفته شده در باندهای حرارتی ماهواره ها استفاده کرد که معمولا از تصاویر مودیس و لندست استفاده می شود که اطلاعات بدست آمده از این تصاویر با هم متفاوت است. در این تحقیق از این دو تصویراستفاده شده و برای ارزیابی دقت آنها با داده های زمینی از پارامتر آماری ریشه مربع خطا (RMSE) و داده های دمایی ایستگاه های هواشناسی منطقه استفاده کردیم که نتیجه براین شد که بهترینRMSE را تصویر لندست نسبت به تصویر مودیس داشته که برای مطالعات درجه حرارت سطح زمین در صورتی که داده ایستگاه هواشناسی نداشتیم میتوان استفاده کرد.در صورتی که تصویر لندست موجود نباشد میتوان از باند 31 مودیس برای مطالعات درجه حرارت سطح زمین استفاده نمود.

کلیدواژه ها

مودیس، لندست، ایستگاه های سینوپتیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.