شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر استقرار مکانی کتابخانه های عمومی با استفاده از روشهای تصمیم گیری چند معیاره

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین همایش ملی کاربرد مدل های پیشرفته تحلیل فضایی(سنجش از دور و GIS) در آمایش سرزمین
  • کد COI اختصاصی: GISLS03_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 574
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیداحمد میردهقان اشکذری

دانشجوی دکتری گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری ،واحد یزد،دانشگاه ازاد اسلامی ،یزد، ایران

محمدهادی صالحی نژاد

کارشناس ارشد سازه گروه عمران ،واحد تفت ،دانشگاه ازاد اسلامی ، یزد، ایران

علی حسن آبادی

دانشجوی دکتری گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری ،واحد یزد،دانشگاه ازاد اسلامی ،یزد، ایران

چکیده

کتابخانه های عمومی، یکی از ابزارهای اصلی توسعه فرهنگی در جوامع کنونی به شمار میروند و در توسعه نیروی انسانی نقش اساسی بر عهده دارند. کتابخانه های عمومی در بالا بردن سطح دانش اجتماع و شکوفایی استعدادهای افراد یک جامعه سهم بسزایی دارند و سنگ بنای توسعه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی محسوب میشوند. پرداختن به کتابخانه در شهر به عنوان یکی از تسهیلات شهری، باعث اصلاح محیط اجتماعی شهروندان میگردد. در واقع، باید به برنامه ریزی و طراحی کالبدی محله های مسکونی توجه شود و محیطی سالم برای ارتقای سطح تعلیم و تربیت و بسط پیوندهای اجتماعی و رفع نارسایی ها فراهم آید. در این میان، یکی از اساسیترین نیازمندیهای مراکز فرهنگی، تامین کتابخانه هاست. هدف این تحقیق شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر اسقرار کتابخانه ها با استفاده از سیستم های تصمیم گیری چند معیاره می باشد. تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده با توجه به روشهای مبتنی بر سیستمهای تصمیم گیری چند معیاره و با بهرهگیری از مدلهای مورد استفاده و نرم افزارهای مبتنی بر رویکرد سیستمهای تصمیم گیری صورت میپذیرد. نوع تحقیق توسعهای-کاربردی و روش بررسی آن توصیفی- تحلیلی است. نتایج حاصل از تحقیق نشان داد نتایج جدول حاکی از آن است که در کل و با محاسبه وزن نهایی معیار ها، معیارهای نزدیکی به پایانه های دورن شهری، دوری و نزدیکی به خیابانهای اصلی، جمعیت باسواد، همجواری با دانشگاه ها، بیشترین تاثیر از میان 35 معیار مورد استفاده در این پژوهش را دارند. نیز معیار های نزدیکی به بیمارستانها و مراکز درمانی و مجاورت با عوامل مخاطره آمیز، کمترین تاثیر را در این زمینه دارد.

کلیدواژه ها

کتابخانه عمومی، مدل AHP، تصمیم گیری چند معیاره.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.