بررسی ارتباط بین زخم معده و سرطان معده

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش پژوهشی سالیانه دانشجویی اتاق عمل کشور
  • کد COI اختصاصی: ARCIORSMED02_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2136
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسین عزیزی

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران

چکیده

مقدمه: سرطان معده از شایع ترین و مرگ بارترین سرطان دستگاه گوارش است. این نوع سرطان در برخی از نقاط کشور و نیز برخی از گروه های خونی شایع تر است. زخم معده نیزیکی از عوامل اصلی ایجاد کننده سرطان معده است.از عوامل ایجاد کننده زخم معده باکتری هلیکوباکترپیلوری است. البته بعضی از دارو ها نیز علت این بیماری را شامل می شوند. بنابرآمار های موجود تعداد بسیار زیادی از مردم کشورمان به این بیماری مبتلا هستند.هدف: هدف از این مطالعه بررسی و تحلیل عوامل موثر در ایجاد زخم معده و ارتباط آن با سرطان معده می باشد تا بتوان گامی موثر در راه های درمانی و بهبود سلامتی مردم کشورمان برداشت و همچنین با شناخت بیشتر این عامل سرطانی برای کنترل و پیشگیری سطح یک آن اقدام نمود.موارد و روش ها: این مطالعه به صورت مروری و با استفاده از جمع آوری اطلاعات از منابع کتابخانه ای و پایگاه های اطلاعاتی PubMed،SID، Google Scholar ، Science Direct و با کلمات کلیدی زخم معده ، سرطان معده ، هلیکوباکترپیلوری ،ژن های بیماری زا در بین سال های 1388تا1397تدوین شده است.یافته ها:زخم معده در برخی از نقاط ایران مانند شمال غرب کشور دارای فراوانی بیشتری است . با در نظر گرفتن عامل باکتریایی و دارویی تقریبا همه افراد به این بیماری مبتلا هستند . این بیماری دارای همه گیری جهانی بوده و با ژن های بیماری زای خود سیرالتهاب را تا سرطانی شدن بافت اپیتلیال معده شامل می شود که این باکتری با سویه ها و ژن های بیماری زای خود این بیماری را منجر میگردد.بحث ونتیجه گیری:سرطان معده از انواع سرطان های شایع است و همچنین جزء سرطان های کشنده است علاوه بر عوامل شیمیایی و دارویی میکروب هایی همچون هلیکو باکتر پیلوری نیز ارز عوامل مهم ایجاد آن است این باکتری فلور طبیعی دهان است البته از لحاظ تراکم و جمعیت بایدکنترل شوند چرا که اگر وارد معده شوند زخم معده و در نهایت سرطان معده را موجب می گردد

کلیدواژه ها

سرطان، هلیکو باکترپیلوری ، ژن های بیماری زا ،شیوع هلیکوباکتر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.