افزایش ظرفیت درج و مقاومت در مخفی نگاری تصاویر با استفاده از نگاشت و کاهش بیت ها

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه پدافند الکترونیکی و سایبری، دوره: 7، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_PADSA-7-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 451
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یعقوب خراسانی

کارشناسی ارشد، دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری،

جلیل مظلوم

دانشیار، دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری،

محمد شایسته فرد

کارشناس ارشد مهندسی مخابرات، دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود، ایران

چکیده

در تمام الگوریتم­های نهان­نگاری، ظرفیت درج اطلاعات و مقاومت تصویر نهایی در برابر روش­های نهان­کاوی مورد توجه می­باشد. از این رو در این مقاله روشی ارائه خواهد شد که نه تنها ظرفیت بالایی برای درج دارد، بلکه مقاومت بالایی درمقابل روش­های نهانکاوی از خود نشان    می­دهد. در این روش با استفاده از ابتکار تطبیق پیام محرمانه با ماتریسی به نام k، از انتقال حجم زیادی از اطلاعات در کانال بی­نیاز خواهیم شد که این موضوع در امنیت، ظرفیت درج، مقاومت و شفافیت تاثیرگذار است. مقدار اطلاعات مورد نیاز برای انتقال، پس از کلاس­بندی و نگاشت، به اعدادی بین 7 الی 7- تبدیل می­شوند. به این ترتیب با کاهش بیت­های محرمانه مورد نیاز برای ارسال، تغییرات در تصویر پوشانه نیز کاهش می­یابد و نتایج بهینه می­گردد. از دیگر مزایای این روش می­توان به سهولت در مراحل درج و استخراج و محاسبات اندک اشاره کرد. با مقایسه پارامترهای نسبت سیگنال به نویز (PSNR) و نسبت شباهت (SSIM) این روش با دیگر روش­های مشابه و مطرح در این حوزه،   می­توان بهبود این پارامترها را به وضوح مشاهده کرد. میانگین عددی پارامترهای  PSNRو SSIM به­ترتیب 36/44 و 97/0 است که هر دو در محدوده قابل قبولی قرار دارند. مقدار عددی میانگین درج در هر پیکسل در این روش 99/5 بیت بر پیکسل است که ظرفیت بسیار بالایی را برای درج فراهم می­آورد.

کلیدواژه ها

نهان نگاری, ظرفیت درج, مقاومت, نهان کاوی, تصویر پوشانه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.