رمز گردانی و رمز آمیختگی (مطالعه موردی کلاس های آموزش زبان انگلیسی در شهرستان بوکان)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه زبان پژوهی، دوره: 6، شماره: 12
  • کد COI اختصاصی: JR_JLRZ-6-12_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 610
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد عموزاده

استاد گروه زبانشناسی دانشگاه اصفهان

رحمان ویسی حصار

دانشگاه کردستان

چکیده

      رمز گردانی و رمز آمیختگی   (مطالعه موردی کلاس های آموزش زبان انگلیسی در شهرستان بوکان)     محمد عموزاده [1]   رحمان ویسی حصار [2]     تاریخ دریافت: 14/4/1390   تاریخ تصویب: 16/2/1392     چکیده   در این مقاله، پدید ه رمزگردانی [3] موقعیتی و استعاری و همچنین رمز آمیختگی [4] بین زبان های فارسی، کردی و انگلیسی در کلاس های آموزش زبان انگلیسی در شهرستان بوکان را بررسی کرده ایم. تحلیل داده های این تحقیق نشان می دهد د ر پدیده­های رمز گردانی و رمز آمیختگی، سه عنصر بافت، شناخت و زبان، با هم ارتباطی تنگاتنگ دارند و بر این اساس می­توان گفت دو پدیده رمز گردانی موقعیتی و استعاری در این کلاس ها بر حسب تغییر چهارچوب­های ذهنی [5] رخ می دهند. چهارچوب­های ذهنی در رمزگردانی موقعیتی، بافت و الزامات اجتماعی را منعکس می کنند و در رمز گردانی استعاری، بیانگر محتوا و موضوعات مورد بحث اند؛ همچنین بررسی داده­ها نشان می دهد بین عوامل و رمزگان­های معین، ارتباطی معنادار وجود دارد و فعال شدن هر یک از این عوامل، باعث فعال شدن رمزگان مربوط به آن می­شود. از جمله این عوامل می توان هم بستگی قوی [6] ، غیر رسمی بودن، انتقال بار عاطفی زبان و نقش نمادین مربوط به­ رمزگان کردی و عوامل هم بستگی ضعیف [7] ، رسمی بودن، انتقال اطلاعات ارجاعی و نقش اطلاعی- ارتباطی مربوط به رمزگان فارسی را نام برد. در نهایت، تحلیل داده­های مربوط به پدیده رمز آمیختگی، بیانگر آن است که فعال بودن هم زمان چهارچوب­های ذهنی متفاوت هنگام بیان عبارتی خاص، باعث بروز رمز آمیختگی می شود.     واژه های کلیدی : رمز گردانی، رمز آمیختگی، آموزش زبان انگلیسی، فارسی، کردی.   [1] . دانشیار گروه زبان شناسی، دانشگاه اصفهان؛ amouzadeh@fgn.ui.ac.ir   [2] . دکتری زبان شناسی، دانشگاه اصفهان؛ veisirahman@yahoo.com   3. Code Switching   4 . Code-Mixing   1. Frame   2. High Solidarity   3. Low Solidarity

کلیدواژه ها

رمز گردانی, رمز آمیختگی, آموزش زبان انگلیسی, فارسی, کردی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.