بررسی رابطه پوسیدگی دندانی با نوع ناتوانی: مطالعه مقطعی کودکان ناتوان در تهران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنگره ملی سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ICCOH04_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 852
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین وحدتی

دانشجوی مقطع دکترای تخصصی سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی

هما فتحی

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد علوم دندانپزشکی، دانشگاه مک گیل کانادا

زهرا قربانی

استادیارگروه سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی

چکیده

مقدمه مطالعات شیوع بالای پوسیدگی و نیازهای دندانپزشکی برآورده نشده را میان افراد با نیازهای خاص دندانپزشکی را گزارش می کند. فاکتورهای فردی-اجتماعی متعددی گزارش شده اند که بر روی وضعیت سلامت دهان افراد تاثیر گذار هستند. این مطالعه برای ارزیابی وضعیت سلامت دهان دانش آموزان استثنایی و رابطه ی آن با سن، جنسیت و نوع ناتوانی آنها در تهران، ایران انجام شد.روش اجرااین مطالعه در 22 مدرسه کودکان استثنایی انجام شد که شامل 1170 دانش آموز 20-6 ساله با یکی از ناتوانی های زیر بود: مشکلات جسمی، ناشنوایی، نابینایی، مشکلات ذهنی و طیف ناتوانی های اوتیسم. رضایت نامه کتبی از والدین یا پرستار کودک و مسئولین مدرسه قبل از معاینه بالینی کودکان اخذ شد. پوسیدگی های دندانی با استفاده از شاخص DMFT/dmft بر اساس شاخص های WHO ارزیابی شدند.یافته هاجمعیت مطالعه شامل 71/7 درصد پسر و 28/3 درصد دختر بودند. بیشتر شرکت کنندگان بیشتر از 13 سال سن داشتند (50/3%) و بعد از آنها کودکان 9-12 سال (39/8%) و 6-8 سال (9/9%) قرار داشتند. عقب ماندگی ذهنی شایعترین ناتوانی بود (59/4%)، و بعد ازآن ناشنوایی (18/4 %)، ناتوانی جسمی ( 11/8%) و طیف ناتوانی های اوتیسم (6/0%) قرار داشتند. جز پوسیدگی از میانگین DMFT+dmft بزرگترین جز این شاخص بین سه گروه سنی بود.نتیجه گیری در این مطالعه دختران میزان DMFT شان به طور معنی داری بیشتر از پسران بود. نوع ناتوانی تفاوت معنی داری در شیوع پوسیدگی افراد با نیازهای خاص ایجاد می کند. کودکان ناشنوا dmft بالاتری داشتند، در حالی که بالاترین میزان DMFT متعلق به دانش آموزان با ناتوانی ذهنی بود. نسبت افراد عاری از پوسیدگی به طور معنی داری میان دانش آموزان نابینا در سنین 9-12 سال و بیشتر از 13 سال از سایر گروه ها بیشتر بود.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.