توسعه ابزار به منظور ارزیابی کیفی مطالعات تمایل به پرداخت در حوزه سلامت دهان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنگره ملی سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ICCOH04_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 320
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوید سعادت فر

دانشجوی دکتری تخصصی سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی، دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی تهران، بخش سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی

محمدپویان جدیدفرد

استادیار گروه سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

چکیده

مقدمه تمایل به پرداخت یک روش نظام مند برای سنجش مطلوبیت خدمات سلامت می باشد. این نوع مطالعات می توانند در سیاست گذاری های درون و فرا بخشی حوزه سلامت کاربرد داشته باشند. گرچه مطالعه اخیر حاکی از آن است که استفاده از ابزار تمایل به پرداخت در مطالعات دندانپزشکی روند صعودی داشته است لیکن تنوع گسترده ای به لحاظ جنبه های روش مندی و گزارش دهی در این مطالعات دیده می شود. هدف این مطالعه تولید چک لیست به منظور ارزیابی کیفی و ارتقا کیفیت در طراحی این مطالعات برای استفاده در سیاست گذاری های حوزه دندانپزشکی بوده است.روش اجراجستجو در منابع Ispor، Google scholar و Pubmed صورت گرفت. مقالات مرتبط با روش شناسی مطالعات تمایل به پرداخت و همچنین مطالعاتی که تمایل به پرداخت را در حوزه دندانپزشکی سنجیدند بودند مورد بررسی قرار گرفتند. به هدف تولید چک لیست برای مطالعات تمایل به پرداخت در دندانپزشکی، پارامتر های تاثیر گذار مستخرج از منابع موجود بر طراحی ابزار، در یک گروه تخصصی شامل 8 عضو با تخصصهای ذیربط، به روش گروه اسمی (NGT) مورد بحث قرار گرفت.یافته هابنابر منابع موجود و نظر گروه تخصصی روش استخراج میزان تمایل به پرداخت، نوع نمونه گیری، فرمول محاسبه حجم نمونه، در نظر گرفتن آراء مخالف، مقایسه میزان تمایل به پرداخت با هزینه و عدالت در توزیع مهمترین موارد در کاربردی بودن توصیه های مرتبط با سیاست گذاری در مطالعات تمایل به پرداخت می باشند.نتیجه گیری گرچه استفاده از ابزار تمایل به پرداخت می تواند منجر به تصمیم گیری های متناسب با ارزش های جامعه شود اما ترجمه یافته های این مطالعات به اطلاعات قابل استفاده در سیاست گذاری نیازمند طراحی دقیق ابزار و آشنایی با ظرایف روش شناختی آن می باشد. برای عملگرا و کاربردی تر بودن مطالعات تمایل به پرداخت، توصیه می شود محققین از یک روش متناسب با هدف بهره ببرند.

کلیدواژه ها

تمایل به پرداخت، ارزیابی کیفی، مطلوبیت، ترجیحات، سلامت دهان، دندانپزشکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.