بررسی ضرورت وجود و طراحی و اجرای کلاس پری کلینیکال قبل از انجام کارهای پیشگیرانه دندانپزشکی کودکان در واحد دندانپزشکی اجتماعی 2 در دانشکده دندانپزشکی تبریز

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنگره ملی سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ICCOH04_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1441
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا آقازاده

متخصص بیماری های دهان فک و صورت استادیار بخش سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی دانشکده دندانپزشکی تبریز

مهسا تقی زاده مطلق

متخصص پروتز های دندانی استادیار بخش پروتز دانشکده دندانپزشکی تبریز

چکیده

سلامت جامعه اکنون به عنوان یک جز اصلی در برنامه های آموزشی دوره های عمومی پزشکی و دندانپزشکی مطرح می باشد دندانپزشکی جامعه نگر با هدف ارتقا سلامت جامعه تشکیل شده است و در جهت حفظ و ارتقا و بالا بردن شاخص های سلامت دهان و دندان فعالیت دلرد . کودکان و زنان باردار جز گروهای هدف دندانپزشکی جامعه نگر می باشد که توجه بیشتری را نسبت به سایر گروه ها طلب می کند. ولی متاسفانه با توجه به ترتیب واحدهای ارائه شده توسط کوریکولوم ،دانشجویانی که واحد جامعه نگر 2 را می گذرانند و اقدامات دندانپزشکی پیشگیرانه نظیر فیشورسیلنت و PRR را انجام خواهند داد در ترم های پیش هیچ گونه آموزشی در این زمینه ندیده اند. از نظر اخلاقی، دانشجویان باید قبل از اینکه به بالین بیمار بروند ، مراحل کار را در پری کلینیک و بر روی مدل به اندازه کافی تکرار کنند. با توجه به مطالعه ای که دکتر بهروزیان در بخش جامعه نگر دانشکده دندانپزشکی تبریز انجام داده بود میزان فیلر در درمان های فیشورسیلنت بسیار بالا بود . بنابراین برآن شدیم تا با برگزاری کلاس های کوچک پری کلینیکال (small class) برای درمان های پیشگیرانه در کودکان قبل از ورود به بالین بیمار مهارت لازم را در دانشجویان ایجاد کنیم و بتوتنیم مساله زیاد بودن فیلر این درمان ها را کاهش دهیم.روش اجرادر این مطالعه تمامی دانشجویانی که واحد مربوط به دندانپزشکی اجتماعی 2 را انتخاب نموده اند پیش ازانجام کار بالینی بر روی دندانهای کشیده شده اقدامات مربوط به فیشور سیلنت و PRR را تمرین کرده و پس از کسب نمره قبولی وارد بالین شدند. جهت بررسی میزان اثر بخشی برگزاری small class ها از آزمون DOPS استفاده گردید و نمرات دانشجویان پیش و پس از مداخله توسط نرم افزار SPSS ورژن 19 و با تست paired T-test مورد ارزیابی آماری قرار گرفت.یافته هاتعداد دانشجویان شرکت کننده در این مطالعه 40 نفر بود. نمرات دانشجویان توسط آزمون DOPs سنجیده شده و با نمرات دانشجویان در ترم گذشته مقایسه گردید. نمره نهایی 15 بود و براساس نتایج بدست آمده میانگین نمرات دانشجویانی که small class برای آنها برگزار گردیده 12,7 1,75بود و برای دانشجویانی که این دوره را نگزرانده بودند 11,18 1,78میزان 00=P بود و معنی دار بودند.نتیجه گیری برگزاری کلاس های پری کلینیک کوتاه مدت پیش از انجام کار های بالینی منجر به افزایش مهارت ها و انگیزه دانشجویان می شود.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.