تولید هیدروژن خالص با استفاده از الکترولایزر غشا پلیمری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس سالیانه انرژی پاک
  • کد COI اختصاصی: CLEANENERGY06_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1852
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فائزه مرادی نافچی

دانشجوی دکتری، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه اصفهان، اصفهان

ابراهیم افشاری

دانشیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه اصفهان، اصفهان

احسان بنی اسدی

دانشیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه اصفهان، اصفهان

چکیده

امروزه در جهان به دلیل بحرانهای سیاسی، اقتصادی و مسائلی نظیر محدودیت دوام ذخایر فسیلی، نگرانیهای زیست محیطی و گرمایش جهانی، اندیشمندان به دنبال یافتن راهکارهای مناسب در حل مناسب معضلات انرژی در جهان، به خصوص بحرانهای زیست محیطی هستند. دسترسی کشورهای درحال توسعه به انواع منابع جدید انرژی، برای توسعه اقتصادی آنها اهمیت اساسی دارد و پژوهش های جدید نشان داده که بین سطح توسعه یک کشور و میزان مصرف انرژی آن، رابطه مستقیمی برقرار است. در سالهای اخیر هیدروژن به عنوان یک منبع انرژی، یکی از بهترین راه حلهای انرژی و مشکلات زیست محیطی است . توسعه سریع پیلهای سوختی، به ویژه بر اساس غشای تبادل پروتون که در آن هیدروژن خالص موردنیاز است، باعث توسعه الکترولایزرها برای کاربرد آینده در انرژی و فن آوری هیدروژن میشود. دراین بین الکترولایزرهای غشا پلیمری به دلیل مزایای زیادی ازجمله چگالی جریان و راندمان بالا و قابلیت ترکیب با انرژیهای تجدید پذیر ازجمله انرژی خورشیدی موردتوجه قرار دارد. در این پژوهش مزایا و کاربردهای الکترولایزر در مقایسه با سایر تکنولوژیها موردبررسی قرارگرفته است و سپس با مدلسازی الکترولایزر منحنی عملکرد آن در شرایط فشار و دمایی مختلف به دست آمده است.

کلیدواژه ها

الکترولایزر غشا پلیمری، انرژی تجدید پذیر، چگالی جریان، هیدروژن.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.