طراحی و شبیه سازی سلول خورشیدی بر پایه اثر میدان طراحی و شبیه سازی سلول خورشیدی بر پایه اثر میدان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس سالیانه انرژی پاک
  • کد COI اختصاصی: CLEANENERGY06_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 460
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا خسروی فارسانی

پژوهشگر، آزمایشگاه نانوالکترونیک، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران

مینا امیرمزلقانی

عضو هیات علمی، آزمایشگاه نانوالکترونیک، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران

چکیده

اساس کار سلولهای خورشیدی، استفاده از یک میدان الکتریکی ذاتی در داخل ساختار سلول است که موجب به دام انداختن زوج الکترون- حفره ایجاد شده بواسطه تابش، میشود. این میدان الکتریکی مورد نیاز، عموما به واسطه یک پیوند p-n، p-i-n و یا شاتکی در داخل ساختار سلول و تنها در عرض ناحیه تخلیه ایجاد میشود. در این مقاله، ساختار جدیدی از سلولهای خورشیدی برای اولین بار ارائه میشود که قابلیت ایجاد میدان الکتریکی در عرض بیشتری از ماده را فراهم میکند. به بیانی دیگر، ناحیه فعال سلول، تنها به عرض ناحیه تخلیه محدود نشده و میدان الکتریکی در سرتاسر ماده نیمه هادی گسترش مییابد. در ساختار پیشنهادی که بر پایه اثر میدان الکتریکی کار میکند، ولتاژی از طریق گیت و اکسید، به سرتاسر نیمه هادی اعمال میشود و میدان الکتریکی قوی و قابل کنترلی در ماده نیمه هادی ایجاد میکند. ساختار پیشنهادی در این مقاله، توسط نرم افزار TCAD-SILVACO شبیه سازی شده و پارامترهای مختلف آن از جمله جریان اتصال کوتاه (ISC)، ولتاژ مدار باز (VOC)، ضریب انباشت (FF) و بازدهی سلول مورد بررسی قرار گرفته است. در این مقاله، همچنین اثرات میزان آلاییدگی زیر لایه سیلیکونی، ضخامت اکسید بکار رفته و نوع اکسید بر مشخصات سلول خورشیدی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

سلول خورشیدی، اثر میدان، ناحیه تخلیه، میدان الکتریکی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.