تکامل زیستبوم بنگاه های جدید فناوری نانو در فرایند توسعه محصول جدید

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ملی و هشتمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری و نوآوری
  • کد COI اختصاصی: IRAMOT12_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 698
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی بحرینی زارج

دکترای کارآفرینی گرایش فناوری، دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران

علی مبینی دهکردی

دانشیار دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران

نیما حیرتی

چکیده

اغلب بنگاه های جدید فاقد منابع و قابلیتهای موردنیاز برای توسعه محصول جدید بوده و به صورت گستردهای نیازمند بهره مندی از اکوسیستم پویا برای دستیابی به محصول جدید میباشند. علیرغم اهمیت تعامل بنگاه جدید و اکوسیستم پیرامون آن، تغییر و تکامل اکوسیستم کارآفرینی در طی زمان کمتر موردتوجه محققین بوده است. این تحقیق بر مبنای هدف، کاربردی و برحسب گردآوری اطلاعات، کیفی است و با روش مورد کاوی چندگانه طولانیمدت، به بررسی تعاملات پنج بنگاه جدید فناور نانو و اکوسیستم کارآفرینی پیرامونی خود از سال 1389 تا 1396 پرداخته است. روش گردآوری داده، مصاحبه نیمه ساختاریافته و بررسی مکاتبات، توافقنامه ها، قراردادها و صورتجلسات بوده و برای تجزیه وتحلیل داده ها، پس از اشباع نظری، از روش کدگذاری استفاده گردید. یافته های تحقیق نشان میدهداولا0 نقش بنگاه جدید در ایجاد اکوسیستم موردنیاز خود، حیاتی بوده است. ثانیا بخش اعظم تعاملات بنگاه جدید در اکوسیستم، توسط شرکتهای صنعتی همکار و ستاد ویژه توسعه فناوری نانو (دولت) راهبری میشودثالثااین اکوسیستم محدود، در طی فرایند توسعه محصول جدید تکاملیافته و نقش آن از ارتباطات حداقلی اطلاعاتی و تعامل محدود مالی، به گسترهای از تعاملات مدیریتی، انسانی، فنی و تجهیزاتی، دانشی، مالی و بازار توسعه یافته که منجر به موفقیت در توسعه محصول جدید فناورانه و تسخیر بازار میشود . این تحقیق ازیک طرف تصویر مناسبی از نقش بنگاه جدید فناوری نانو در شکل گیری اکوسیستم موردنیاز خود را نشان داده و از طرف دیگر تکامل اکوسیستم را در طی فرایند توسعه محصول جدید به تصویر می کشاند. این تحقیق منظر جدیدی برای محققین، مدیران بنگاه های جدید، شرکتهای صنعتی و سیاست گذاران ارائه میکند.

کلیدواژه ها

بنگاه جدید، شرکت صنعتی، همکاری، زیستبوم کارآفرینی، توسعه محصول جدید، فناوری نانو.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.