بررسی و معرفی نسبی حضرت محمد هلال ابن علی بن ابی طالب علیه السلام

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنگره ملی حضرت محمد هلال ابن علی علیه السلام
  • کد COI اختصاصی: CHELAL01_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 811
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد حبیبی

دانشجوی دکتری تفسیر تطبیقی، دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم

چکیده

قرآن کریم که منشا الهی دارد، شامل مفاهیمی است که برای سعادت دنیوی و بالتبع، سعادت اخروی انسان، لازم و کافی است آیات شریف قرآن به وسیله روایات معصومین علیه السلام تبیین می شوند. با تامل در مفاد آیات شریف و روایات ائمه علیه اسلام چنین استفاده می شود که بروزدادن محبت درونی نسبت به امامان معصوم و فرزندان ایشان علیه السلام ازمرضیات الهی و موکدات شارع است. از جمله مواردی که به مضمون این تایید جامه عمل می پوشاند، شناساندن نسبی فرزندان اهل بیت علیه السلام به جامعه اسلامی و تحقیق درباره مرقد مطهر امامزادگان علیه السلام است. مستندسازی نسب فرزندان ائمه علیه السلام سبب معرفت افزایی و توجه بیشتر مردم به مزار شریف امامزادگان شده، زائر و مجاور را به تفکر در سبک زندگی ایشان و کسب الگوهای رفتاری، ترغیب می نماید. علاوه بر این، تحقیق در انتساب مانع ایجاد هرگونه شک و شبهه درباره نسب امامزادگان علیه السلام می شود. از جمله امامزادگان لازم التکریم که فرزند امام علی علیه السلام است محمد اوسط نام دارد که محمد هلال خوانده می شود. مطالب پیش رو که با روش توصیفی تحلیلی تنظیم شده، تحقیقی درباره نسب شناسی و اثبات نسب بلافاصل محمد هلال ابن علی علیه السلام است. این فرزند علوی از امامه دختر خواهر حضرت زهرا علیه السلام متولدشده است. محمد هلال که از سوی مادر به پیامبر اکرم ((ص) متصل می شوند، در برخی از منابع عبدالرحمان ذکر شده و با توجه به نام اصلی ایشان یعنی محمد اوسط نتیجه می شود که عبدالرحمان لقب این امامزاده بلافاصل است بنا به مشهور، مزار مطهر محمد هلال ابن علی علیه السلام بر محمد اوسط منطبق است امید است که در آینده پیش رو، مرجعیت فرهنگی معنوی این بارگاه مقدس بیش از پیش در ایران اسلامی تثبیت شود.

کلیدواژه ها

امام علی علیه السلام، امامه، محمد هلال، محمد اوسط، عبدالرحمان، هلال ابن علی علیه السلام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.