تاثیر علمیات حرارتی حساس شدن و پرداخت سطح بر خواص لایه پسیو فولاد زنگ نزن دوپلکس SAF 2205

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فرآیندهای نوین در مهندسی مواد، دوره: 12، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_MAIA-12-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 393
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خشایار مرشدبهبهانی

دانشگاه شیراز - دانشکده مهندسی - بخش مهندسی مواد

محمود پاکشیر

دانشگاه شیراز - دانشکده مهندسی - بخش مهندسی مواد

پوریا نجفی سیار

دانشگاه شیراز

نیکا ذاکرین

کارشناسی، مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

چکیده

در این پژوهش، خواص لایه پسیو فولاد زنگ نزن دوپلکس SAF 2205 در محلول اسید سولفوریک و درجه حساس شدن آنها (پس از 1 و 5 ساعت عملیات حرارتی) با استفاده از آزمون راکتیواسیون پتانسیوکینتیک الکتروشیمیایی دو حلقه (DLEPR) مورد ارزیابی قرار گرفت که همخوانی خوبی با نتایج حاصل از آزمون اچ هیدروکسید سدیم برای طبقه بندی ساختار فولادهای زنگ نزن دوپلکس داشت. همچنین، آزمون پلاریزاسیون پتانسیودینامیک به منظور تعیین محدوده پتانسیل پسیو در نمونه های آنیل محلولی و حساس شده صورت پذیرفت. پلاریزاسیون سیکلی اعمالی در شاخه آندی آلیاژ حساس شده با زبری سطح مختلف، سودمندی یکنواختی و کم بودن زبری سطح بر افزایش مقاومت لایه پسیو را نشان داد. به منظور ارزیابی دانسیته عیوب نقطه ای لایه پسیو فولاد زنگ نزن، آنالیز موت-شاتکی انجام شد تا غلظت دهنده های الکترون در سطح تعیین گردید.  نتایج نشان داد که کاهش زبری سطح، کاهش درجه حساس شدن و افزایش تعداد سیکل های پلارزاسیون باعث کاهش دانسیته عیوب سطحی تا 44 درصد خواهد شد. از همین رو، هر چه درجه حساس شدن و زبری سطح بیشتر باشد، لایه پسیو آلیاژ در اثر تشکیل فاز سیگما و کاهش میکروپیل های موجود در سطح معیوب تر خواهد بود.

کلیدواژه ها

فولاد زنگ نزن دوپلکس SAF 2205, لایه پسیو, پلاریزاسیون پتانسیودینامیک, راکتیواسیون پتانسیوکینتیک الکتروشیمیایی دو حلقه (DLEPR), آنالیز موت-شاتکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.