اسلام برقرار سازنده صلح و مخالف جنگ
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی صلح پژوهی
- کد COI اختصاصی: IPCR01_065
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 904
نویسندگان
عضو هیات علمی مجتمع آموزش عالی بم
مدرس حوزه علمیه ریحانه النبی رفسنجان، ایران
چکیده
پژوهش حاضر با هدف تبیین نقش اسلام در برقراری صلح و همچنین رفع نزاع و جنگ نگاشته شده است. یکی از اصول مهم در اسلام حفظ و ایجاد صلح و آرامش است که تامین آن از اهداف مهم پیامبر (صلی الله علیه وآله) بعد از تشکیل حکومت اسلامی محسوب می شود. زیرا خداوند منبع صلح و سلم است و بندگان خود را نیز به سوی صلح فرا می خواند، برقرارسازی این امر طبق اسلام، از سوی انسان که خلیفه الله بر زمین است می تواند باعث حفظ صلح پایدار در جهان گردد و با بهرهمندی از آرامش حاصل از آن، به کمال و قرب الهی که هدف نهایی انسان است، دست یابد. توجه به سیره صلح طلبانه پیامبر (صلی الله علیه وآله) در این مقوله حائز اهمیت است. لذا این جستار به دنبال پاسخ به این سوال است که، برقراری صلح در اسلام از چه جایگاهی برخوردار است و از اهم نتایج پژوهش، طبق آموزه های اسلام این ست که خداوند اولین برقرار سازنده صلح و فرو نشاننده جنگ است. و پیامبر خود را برای برقراری همین امر به رسالت مبعوث نموده است تا بندگانش در سایه صلح به کمال دست یابند؛ زیرا وجود صلح که مولد امنیت و آرامش است باعث می شود زمینه رشد و کمال برای بندگان حاصل گردد و این دو مقوله ارتباط مستقیم و وثیقی دارند. روش این، تحقیق توصیفی تحلیلی بوده و ابزار گرد آوری اطلاعات، به صورت کتابخانه ای می باشد.کلیدواژه ها
اسلام، صلح، سلم، برقرار سازنده، نزاع، جنگ، رافعمقالات مرتبط جدید
- The Constructive Role of the Basij Organization as a Global Model in Preventing Terrorism
- تبیین نقش استعمار و استکبار جهانی در جنگ های معاصر در کشورهای اسلامی و راهکارهای مقابله با آن
- نفس و جامعه: تاثیرات اجتماعی در اندیشه مذاهب اسلامی
- همدردی وهمدلی اسلامی وپرهیزازتنش بین برادران ایمانی
- اصالت احتیاط در حرمت نفس انسانی به مثابه یک قاعده فقهی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.