نقش دیپلماسی فرهنگی در روند صلح پایدار
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی صلح پژوهی
- کد COI اختصاصی: IPCR01_045
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1537
نویسندگان
کارشناس ارشد آفریقا؛ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
چکیده
در تحولات دهه های اخیر، دیپلماسی فرهنگی در عرصه روابط بین الملل، در راستای بهبود روابط و مناسبات فیمابین کشورها جایگاه ویژه ای یافته و موجب همگرایی میان دولت ها و ملت ها گردیده است. دیپلماسی فرهنگی به عنوان ابزار سیاست خارجی کشورها که هنر ترویج و توسعه فرهنگ را برعهده دارد، در فراهم آوردن زمینه های همکاریهای مشترک و شناخت و شناساندن فرهنگ ها و تبادل ارزشهای فرهنگی و تحکیم و تثبیت روابط حسنه میان دولتها تاثیر بسزایی داراست. از طرف دیگر در راستای تحولات منطقه ای و جهان، در استفاده از دیپلماسی سنتی که بر مبنای تبادل هیئت دیپلماتیک و اعزام نفرات صورت می گرفت، اکنون دولت ها علاوه بر آن ابزارها، شیوه و راهکارهای جدید و تاثیرگذارتر دیگری را به کار گرفته اند که موجب سرعت ارتباطات و تعامل و نفوذ در بین مخاطبان می گردد و روند حصول به منافع ملی را بر حسب نیازها، فرصت ها و تهدید ها به جای بدنه دولت ها به بازیگران جدیدی در عرصه بین الملل سپرده اند. منجمله می توان به؛ شبکه های اینترنتی و فضای مجازی، سازمان های غیر دولتی و حتی افراد و نخبگان تاثیرگذار در افکار عمومی اشاره نمود. این توسعه و گسترش مرزهای دیپلماسی در روند روابط فرهنگی میان ملت ها و دولت ها تاثیر بسیار فزاینده ای را رقم می زند و نیز موجبات ترویج فرهنگ صلح در روابط بین الملل می گردد. نگارنده در این نوشتار تلاش می کند تا با رویکردی توصیفی تحلیلی؛ نقش دیپلماسی فرهنگی در روند ترویج و ارتقاء صلح پایدار در جهان معاصر و عرصه روابط بین الملل را تعریف و تبیین نماید.کلیدواژه ها
دیپلماسی فرهنگی، فرهنگ صلح، صلح پایدار، سازه انگاری، شاخص ها و راهکارهامقالات مرتبط جدید
- The Constructive Role of the Basij Organization as a Global Model in Preventing Terrorism
- تبیین نقش استعمار و استکبار جهانی در جنگ های معاصر در کشورهای اسلامی و راهکارهای مقابله با آن
- نفس و جامعه: تاثیرات اجتماعی در اندیشه مذاهب اسلامی
- همدردی وهمدلی اسلامی وپرهیزازتنش بین برادران ایمانی
- اصالت احتیاط در حرمت نفس انسانی به مثابه یک قاعده فقهی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.