بهینه سازی هندسی مولد گردابه درون کانال بر انتقال حرارت اجباری و افت فشار نانو سیال هیبریدی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس مبدل های گرمایی،چیلر و برج خنک کن
  • کد COI اختصاصی: MOBADDEL11_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 536
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا آقایی

گروه مهندسی مکانیک، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران

ابوالفضل فتاحی

استادیار، مهندسی مکانیک، دانشگاه کاشان

امین دزفولی زاده

گروه مهندسی مکانیک، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران

محمد سپهری راد

گروه مهندسی مکانیک، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران

چکیده

در این مطالعه به بررسی اثر مولد گردابه درون کانال بر انتقال حرارت و افت فشار نانو سیال هیبریدی آب- مس- نانو لوله چند جداره کربنی MWCNTs) ) در جریان آشفته به صورت عددی پرداخته شده است. از روش حجم محدود و الگوریتم سیمپل سی، برای حل عددی معادلات بقا استفاده شده است. مدل توربولانسیk-? برای حل معادلات آشفتگی به کار گرفته شده است. مطالعه برای نانو سیال هیبریدی آب- مس- نانو لوله چند جداره کربنی MWCNTs) ) در اعداد رینولدز 6000 تا 12000، کسر حجمی صفر تا 3 درصد صورت گرفته است. همچنین اثرات مولد گردابه برای ارتفاع موج های 10، 15 و 20 میلی متر با حالتی که کانال ساده می باشد، مقایسه گردیده است. دیواره های بالا و پایینی کانال دارای شرط عدم لغزش و در معرض شار حرارتی ثابت 200 وات بر متر مربع درجه کلوین، قرار دارند. نتایج نشان می دهد که قرار دادن مولد گرادبه در کانال، باعث افزایش انتقال حرارت می شود. با بیشتر شدن ارتفاع موج در مولد گردابه، انتقال حرارت و افت فشار افزایش می یابد. ضریب کارایی عملکرد هیدرولیکی حرارتی برای کانال با مولد گردابه در ارتفاع موج 10 میلی متر در تمامی موارد بالاتر از 1 می-باشد. همچنین در کانال با مولد گردابه با ارتفاع موج های 15 و 20 میلی متر به جز در عدد رینولدز 6000 بالاتر از 1 بوده، لذا استفاده از مولدهای گردابه در این حالت ها از نظر ضریب کارایی عملکرد هیدرولیکی حرارتی مناسب است.

کلیدواژه ها

مولد گردابه، جریان آشفته ، نانو سیال هیبریدی، عدد ناسلت، افت فشار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.