استفاده از فن آوری میکروفلوئیدیک جهت ارزیابی بیوپسی سرطانی مایع مبتنی بر خون

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی نانو فناوری در علوم سلامت
  • کد COI اختصاصی: NHSMED01_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1557
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن شیخ حسن

دانشجوی دکتری بیوتکنولوژی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان-ایران.

چکیده

بیوپسی های مایع مبتنی بر خون، یک روش جایگزین کم تهاجمی برای شناسایی نشانه های سلولی و مولکولی هستند که می تواند به عنوان نشانگرهای زیستی برای تشخیص سرطان در مرحله اولیه و همچنین پیش بینی پیشرفت بیماری به همراه پاسخ طولی به داروهای شیمی درمانی و در نهایت ارائه گزینه های درمانی شخصی مورد استفاده قرار گیرند.اجزای مشخصی از خون که از آن ها برای تجزیه و تحلیل دقیق مولکولی و همچنین جهت ایجاد بیومارکرهای بسیار خاص و حساس استفاده می شود، شامل سلول های تومور گردشی (CTC)، اگزوزوم های ترشح شده از سلول های تومور، DNA تومورهای گردشی عاری از سلول (cfDNA) و RNA ی گردشی می باشند .با توجه به فراوانی کم CTCs و سایر محصولات حاصل از تومور در خون، بررسی بالینی بیوپسی های مایع بسیار دشوار است.میکروفلوئیدیک دانش به کارگیری و کنترل مقادیر بسیار کم سیال در حجم پیکولیتر تا میکرولیتر بر پایه تنظیم جریان لایه ای سیال در ریز کانال های میکرونی است. این فن آوری جهت جداسازی سلولی و مولکولی، دارای پتانسیل بسیار بالایی می باشد. این فناوری قادر است که از روش های متداولتری جهت جداسازی استفاده کند یا روش های کاملا جدیدی را برای جداسازی موثر از نمونه های پیچیده مثل خون فراهم آورد.در این مقاله، به مرور جامع اهداف مبتنی بر خون پرداخته خواهد شد که می توانند جهت تجزیه و تحلیل سرطان مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این، این مقاله به بررسی تکنولوژی میکروفلوئیدیک که در حال حاضر برای جداسازی CTC ها، اگزوزوم های ترشح شده از سلول های تومور، cfDNA و RNA گردشی کاربرد دارد و همچنین به ارائه بحث در مورد فرصت های بالقوه موجود در روش های مبتنی بر میکروفلوئیدیک با هدف تشخیص سرطان پرداخته خواهد شد.

کلیدواژه ها

میکروفلوئیدیک، تشخیص سرطان، سلول های تومور گردشی، اگزوزوم ها، DNA سلول توموری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.