تدوین برنامه راهبردی شرکت های آب منطقه ای (مطالعه موردی: شرکت سهامی آب منطقه ای آذربایجان غربی)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و مهندسی آب و فاضلاب، دوره: 4، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JWWSE-4-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 943
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحیم دباغ

گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی ارومیه، ارومیه، ایران

سودا جانعلی پور

گروه مهندسی صنایع-دانشکده مهندسی صنایع- دانشگاه صنعتی ارومیه- ارومیه- ایران

چکیده

تغییر و تحولات فناوری، اقتصادی و اجتماعی موجب شده که مدیران سازمان ها، مطالعه محیط پیرامونی و تغییرات آینده را در زمره مهم ترین وظایف خود قرار دهند. در این راستا، مدیران باید با استفاده از روش ها و فنون کارآمد بتوانند با درنظر گرفتن تمامی عوامل به بهترین وجه، شرکت را در جهت دستیابی به اهداف آن هدایت و اداره نمایند. یکی از کارآمدترین روش ها، تدوین برنامه ریزی راهبردی است. این تحقیق به تدوین برنامه ریزی راهبردی برای شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی با استفاده از یک چارچوب جامع تدوین استراتژی پرداخته است. این چارچوب شامل چهار مرحله شروع، ورودی، مقایسه و تطبیق است که اطلاعات مربوط به نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید از طریق پرسشنامه از مدیران و کارشناسان این سازمان به دست آمده است. پس از تحلیل در پایان این مراحل، استراتژی های استخراج شده از ماتریس  SWOTرتبه بندی و راه‎کارهای اجرایی برای آن ها ارائه شده است. همچنین از مدل استراتژیک SOAR که ترکیبی از مدل SWOT و دیدگاه مثبت شناسی است، برای برنامه ریزی راهبردی استفاده شده که تحقق استاندارد های زیست محیطی بر اساس معیار های جهانی، پایداری در حفظ سطح کشت در استان، رشد بهره وری منابع آب و تاسیسات به صورت مستمر سالانه و پیشگیری از بیابان زایی از نتایج تحلیل این مدل است. به‎ترتیب اولویت، استراتژی های سازمان عبارتند از: 1- مدیریت منابع آبی در دسترس در حوضه های اطراف؛ 2- افزودن محصولات و خدمات جدید ولی مرتبط با محصولات و خدمات کنونی؛ 3- انتخاب شرکای اقتصادی به منظور مشارکت در بهره برداری و احداث؛ 4- اقتصادی کردن پروژه های در دست واگذاری برای جذب سرمایه.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی راهبردی, چارچوب جامع تدوین استراتژی, ماتریس SWOT, شرکت های آب منطقه ای

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.