دست یابی به بیشترین فاز کوردیریت مقاوم به شوک حرارتی در دما ها و زمان هایی پایین تر از تشکیل فاز با استفاده از مواد اولیه ارزان قیمت ایرانی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس و نمایشگاه بین‌المللی مهندسی مواد و متالورژی و سیزدهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES13_204
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 666
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه بیرم وند

کارشناسی ارشد، دانشکده فنی و مهندسی گلپایگان، گروه مواد

امیرحسین میثمی

استادیار، دانشکده فنی و مهندسی گلپایگان، گروه مواد

رضا درویش زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده فنی و مهندسی گلپایگان، گروه مواد

احمد صیادی شهرکی

استادیار، دانشکده فنی و مهندسی گلپایگان، گروه مواد

چکیده

کوردیریت به خاطر مقاومت در مقابل شوک حرارتی و قیمت پایین آن مورد توجه است، در این تحقیق تهیه نمونه های پرس با استفاده از مواد اولیه داخلی و رسیدن به محدوده پخت مناسب در کوره های صنعتی مدنظر است . تشکیل کوردیریت به کمک پراش اشعه ایکس مورد مطالعه قرار گرفته، مشخص گردید که با هدایت پخت در محدوده 1276 تا 1347 درجه سانتیگراد که پایین تر از دمای پخت کوردیریت است، با استفاده از مقدار کم مواد اولیه خارجی می توان فاز مورد نظر را تولید کرد. زمان مناسب پخت در محدوده 4 تا 8 ساعت بوده و زمان های طولانی کمکی به افزایش فاز کوردیریت نمی کند. با استفاده از روش پرس خشک و بدون کلسینه کردن مواد اولیه، بدنه هایی با جذب آب 25-5 درصد بدست آمد که میزان جذب آب در بدنه ها بستگی به درجه حرارت پخت و مواد اولیه کاربرده شده داشته است . نمونه هایی که فاز کوردیریت در آن ها تشکیل شده مقاومت شوک حرارتی تا دمای 400 درجه سانتیگراد و بالاتر و همچنین استحکام فشاری حدود mpa 100 را تحمل می کنند که در محدوده استاندارد کوردیریت است و این بدنه ها را برای تولید ظروف آزمایشگاهی، خانگی و قطعات دیر گداز مناسب می کند. کوردیریت تهیه شده شاید کیفیت کمتری در مقایسه با تولیدات خارجی داشته باشد ولی با توجه به استفاده از مواد اولیه داخلی، رسیدن به نتایج مطلوب در کوره های صنعتی و قیمت تمام شده پایین تر در بسیاری از کاربردها می تواند مطلوب باشد.

کلیدواژه ها

کوردیریت ، شوک حرارتی ، اشعه ایکس ، جذب آب، دمای پخت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.