عوامل موثر در تکوین و گسترش انستیتو پاستور ایران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کارکرد وقف در توسعه انسانی با تاکید بر وقف علمی
  • کد COI اختصاصی: VAGHF01_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 946
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا علیزاده بیرجندی

دانشیار گروه تاریخ، دانشگاه بیرجند

فائزه فاطمی

دانشجوی کارشناسی ارشد تاریخ، دانشگاه بیرجند

چکیده

انستیتو پاستور ایران به عنوان یکی از مصادیق وقف علمی در عصر قاجاریه برآیند تغییر رویکرد سنتی به مقوله ی وقف و امور خیریه است . واقف این موسسه علمی،شاهزاده و دولتمرد قاجاری،عبدالحسین میرزا فرمانفرما می باشد،که خاندان وی حتی اولاد اوناث این خاندان در امور خیریه و به ویژه عرصه های رفاه اجتماعی پر آوازه اند.مقاله حاضر ضمن بررسی ساختار تشکیلاتی و کارکرد های انستیتو پاستور می کوشد عوامل موثر در تکوین و گسترش این موسسه علمی تحقیقاتی را مورد بررسی و تحلیل قرار دهد.یافته های حاصل از این بررسی نشان می دهد که علاوه بر زمینه های اجتماعی،فرهنگی آن روزگار، شئون علمی، تجربیات سیاسی، اندیشه های نوخواهانه واقف نیز در شکل گیری انستیتو پاستور تاثیر گذار بوده است. افزون برای کارکرد ها و فعالیت های این موسسه حاکی از سهم مهم انستیتو پاستور در توسعه انسانی از منظر شاخص سالمت و بهداشت عمومی در سده های اخیر بوده است.

کلیدواژه ها

وقف علمی،انستیتو پاستورایران،عبدالحسین میرزا فرمانفرما

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.