اثر پارامترهای مختلف بر نشست تونل مترو حفاری شده به روش NATMو مقایسه نتایج با روش EBP

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مهندسی ژئوتکنیک ایران
  • کد COI اختصاصی: GEOTEC04_139
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 614
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید ابراهیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه قم،قم،ایران

علی محمد رجبی

هیئت علمی گروه زمین شناسی مهندسی دانشگاه تهران،تهران،ایران

چکیده

با افزایش جمعیت نیاز مردم به استفاده از حمل و نفل عمومی رو به گسترش می باشد و به دنبال آن حفر تونل برای مترو افزایش پیدا کرده حفر تونل به روش NATM یکی از روش های سنتی برای این کار می باشد. حفاری مکانیکی با EPB در بیست سال گذشته به خصوص در محیطهای شهری که در آن فضای سطحی کمتر در دسترس قرار دارد موفقیت آمیز است زیرا ساختارهای زیرزمینی ممکن است باعث آسیب جدی به سازه های موجود شود بنابراین پیش بینی رفتار زمین و سکونتگاه های سطح در طول حفاری مهم است.کنترل کردن نشست سطحی یکی از نکات مهم در حفر تونل در محیط های شهری می باشد در این تحقیق نکات اصلی بحث در رابطه با نشست سطحی تونل ، اثر قطر تونل ، فشار سربار ، فشار سطحی می باشد که به صورت عددی همراه با نرم افزار FALC اثر بخشی آن مورد بررسی قرار گرفته که نتایج حاصل با مشاهدات عینی مقایسه شده است.

کلیدواژه ها

نشست سطحی، تونل مترو ،حفاری NATM، FLAC 3D

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.