درمان مبتنی بر پذیرش و تهعد (ACT) و افسردگی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین کنگره سراسری موج سوم درمان های رفتاری
- کد COI اختصاصی: TWBT02_039
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 692
نویسندگان
کارشناس ارشد مشاوره دانشگاه جندی شاپور، بیمارستان گلستان اهواز
دانشجوی کارشناسی روانشناسی، دانشگاه آزاد ارومیه
چکیده
مقدمه :عوارض سوختگی در اکثر مواقع تا آخر عمر باقی مانده و گریبانگیر فرد میشود. به دلیل عوارض متعدد سوختگی از جمله ا سکار، بدشکلی و اختلال عملکرد عضو، فرآیند بهبود، چالش برانگیز و باعث انزوای فرد از اجتماع میگردد و بیماران سطوح بالایی از تنشهای روانی از جمله افسردگی و عزت نفس پایین را تجربه میکنند. این پژوهش بررسی اثر بخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تهعد بر افسردگی، عزت نفس در بیماران مرد و زن مبتلا به عوارض سوختگی بود.روش: پژوهش نیمه تجربی و از طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود، از بین بیماران دارای عوارض سوختگی پس از ترخیص،30 نفر انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه 15 نفره قرار گرفتند. برای گردآوری اطلاعات از دو پرسشنامه عزت نفس آیزنبرگ و فرم کوتاه شده افسردگی بکBDI-S استفاده گردید. سپس برنامه درمانی پذیرش و تعهد برای گروه آزمایش طی 8 جلسه 60 دقیقه ای در دو هفته اجرا شد و پس از اجرای پس آزمون، داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ورژن22 و آزمون تحلیل واریانس چندراه ه (MANCOVA) تحلیل شد.یافته ها: نتایج آزمون تحلیل واریانس چندراه ه نشان داد که پس از درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، بین افسردگی (F=12/10) و عزت نفسF= 9/99 دو گروه آزمایش و کنترل تفاوت معناداری وجود دارد. بر اساس میانگین نمرات بدست آمده، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد باعث کاهش افسردگی و افزایش عزت نفس شده است.نتیجه گیری: این پژوهش نشان داد درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد یک مداخله مناسب برای کاهش افکار منفی درباره خود و بهبود تنش های روانی افراد دچار عوارض سوختگی است.کلیدواژه ها
درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT)، افسردگی، عزت نفس، عوارض سوختگیمقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.