اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر تنظیم شناختی هیجان و پرخاشگری بیماران تحت درمان با نگهدارنده متادون
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین کنگره سراسری موج سوم درمان های رفتاری
- کد COI اختصاصی: TWBT02_020
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 670
نویسندگان
کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران(گیلان)، ایران،
کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران(گیلان)، ایران،
چکیده
مقدمه: رواندرمانی مبتنی بر پذیرش و تعهدACTاز جمله روش های درمانی موج سوم بوده که بر تغییر کارکرد افکار و احساسات به جای تغییر شکل و محتوا یا فراوانی آن ها تاکید می کند. به همین دلیل پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر تنظیم شناختی هیجان و پرخاشگری بیماران تحت درمان با نگهدارنده متادون انجام شد.روش: طرح پژوهشی از نوع نیمه تجربی از نوع پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه مورد مطالعه شامل کلیه مردان مراجعه کننده به کلینیک های درمانی ترک اعتیاد شهرستان رشت در سال 98 بود. بدین منظور 32 نفر از مردان معتاد تحت درمان با متادون به روش نمونه گیری هدفمند و در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. سپس هر دو گروه پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان (گرانفسکی، کاراج و اسپینوون، (1999و پرسشنامه پرخاشگری اهواز1379را تکمیل کردند.مداخلات درمانی با رویکرد پذیرش و تعهد روی گروه آزمایش به صورت گروهی، طی 8 جلسه یک ساعته، هفته ای یک بار برگزار شد. در نهایت اطلاعات جمع آوری شده به وسیله پرسشنامه توسط نرم افزار SPSS و با استفاده از آمار توصیفی(میانگین، انحراف معیار) و استنباطی(تحلیل کوواریانس) تجزیه و تحلیل شد.یافته ها:نتایج نشان داد آموزش مبتنی بر تعهد و پذیرش بر کنترل و بهبود تنظیم هیجان و کاهش پرخاشگری معتادان تحت درمان اثربخش بوده است.نتیجه گیری: می توان با آموزش درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش در کلینیک های ترک اعتیاد و محیط های آموزشی گام موثری در جهت تنظیم شناختی هیجان و کاهش سطح پرخاشگری معتادان تحت درمان برداشت.کلیدواژه ها
درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، تنظیم شناختی هیجان، پرخاشگری ،اعتیادمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.