طراحی مفهومی ، محاسبه و روش ساخت سطوح غیر کروی با استفاده از بهترین فیت کروی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی نجوم و اخترفیزیک ایران
  • کد COI اختصاصی: NOJOOM09_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 415
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا مومنی موکوئی

دانشکده مهندسی انرژی و فیزیک،دانشگاه صنعتی امیر کبیر،تهران

مهدی خاکیان قمی

دانشکده مهندسی انرژی و فیزیک،دانشگاه صنعتی امیر کبیر،تهران

رامین خویی

دانشگاه ازاد اسلامی واحد یادگار امام ،تهران

چکیده

بنظر میرسد استفاده از یک سطح کروی بهینه ترین روش برای ساخت لنز و آینه غیرکروی می باشد. به این ترتیب که باربرداری از روی سطح کروی با شعاع معین انجام میشود تا اتلاف حجم شیشه ی برداشته شده به حداقل برسد. به این منظور با کمک الگوریتم حداقل مربعات، یک سری نقاط مینیمم بین سطح کروی و غیرکروی برای رسیدن به بهترین فیت، بدست می آید. هدف این مقاله، استفاده از این روش برای تخمین تمام پارامترهای یک سطح غیر کروی، بدون احتیاج به مقادیر طراحی میباشد تا به منظور افزایش سهولت ساخت و صرفه جویی در هزینه ها، وابستگی بین اندازه گیری و طراحی از بین برود. در این مقاله با استفاده از محاسبات عددی و برنامه کامپیوتری پارامترهای سطوح غیر کروی را استخراج کرده وبا نرم افزار طراحی اپتیکی شبیه سازی انجام شده است.

کلیدواژه ها

سطوح غیر کروی،فیت کردن الگوریتم، حداقل مربعات ، بهترین فیت کروی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.