Biocontrol potential of endophytic Penicillium spp. against strawberry anthracnose

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دو فصلنامه کنترل بیولوژیک آفات و بیماریهای گیاهی، دوره: 8، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_BIO-8-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 454
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جهانشیر امینی

دانشگاه کردستان

دریا زرگر

دانشگاه کردستان

جعفر عبدالله زاده

دانشگاه کردستان

چکیده

بیماری آنتراکنوز توت فرنگی به وسیله ی قارچ Colletotrichum nymphaeae ایجاد و یکی از مهمترین بیماریهای توت-فرنگی در استان کردستان است که خسارت قابل توجهی به این محصول وارد می کند. در این تحقیق تاثیر قارچ های اندوفیت جدا شده از ساقه و طوقه توت فرنگی روی این بیماری بررسی شد. جدایه های تاثیرگذار روی بیماری انتخاب و بر اساس روش های ریخت شناسی و مولکولی بررسی و سرانجام دو گونه Penicillium hordei و Penicillium polonicum شناسایی شدند. تاثیرات ضد قارچی هر دوگونه در شرایط آزمایشگاهی با استفاده از روش های کشت متقابل، تولید ترکیبات فرار و غیر فرار و شرایط گلخانه روی بیماری بررسی شد. هر دو گونه با تولید ترکیبات فرار توانستند رشد پرگنه قارچ را به میزان 05/34 تا 36/42 درصد در مقایسه با شاهد کاهش دهند. علاوه بر این دو گونه P. hordei و P. polonicum شدت بیماری آنتراکنوز توت فرنگی را به میزان 9/58 و 4/61 درصد بترتیب کاهش دادند. بنابر این، نتایج آزمایشگاهی و گلخانه ای نشان داد که هر دو گونه قارچ قادر هستند که این بیماری را تا حد قابل توجهی کاهش دهند و این امکان وجود دارد که گونه های جنس Penicillium بتوانند مدیریت بیماری آنتراکنوز توت فرنگی را فراهم کنند. بر اساس مطالعات صورت گرفته این اولین گزارش از تاثیر گونه های مربوط به Penicillium روی بیماری آنتراکنوز توت فرنگی است و لذا تحقیقات تکمیلی برای این مهم ضروری است.

کلیدواژه ها

کنترل زیستی, Colletotrichum nymphaeae, قارچ, توت فرنگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.