نقش دیپلماسی اقتصادی در ساخت دولت اسلامی (دولت مقدمه ساز تمدن نوین اسلامی)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی تمدن نوین اسلامی
  • کد COI اختصاصی: NEICC04_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1184
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین عرب پور

دانشجوی کارشناسی ارشد پیوسته معا رف اسلامی و مدیریت بازرگانی دانشگاه امام صادق(ع)

چکیده

تحولات کنونی منطقه و جهان، تشکیل تمدن نوین اسلامی را بیش ازپیش برای مسلمانان جدی و بااهمیت می کند. تمدنی که لازمه تحقق آن، ساخت دولت اسلامی است. تعامل اقتصادی و تاثیر مبادلات تجاری در انتقال ایدئولوژی، عواملی هستند که توجه به دیپلماسی اقتصادی را در میان دیگر عوامل دولت سازی متمایز می کنند.دراین بین، ایران اسلامی طلایه دار اصلی ساخت تمدن نوین اسلامی است. جمهوری اسلامی ایران کشوری مسلمان و قدرتمند در قلب غرب آسیا، با اهدافی انقلابی است که از موقعیت برجسته جغرافیایی، منابع سرشار طبیعی و نیروی انسانی جوان برای تبدیلشدن به یک قدرت تعیین کننده در منطقه و تاثیرگذار در جهان برخوردار است. ایران با اتکابه این ویژگی های ممتاز، در روابط خارجی همواره برای تحکیم قدرت منطقه ای و اقتدار ملی خود تلاش کرده و به دنبال ساخت دولت اسلامی با استفاده از عناصر قدرت همچون اقتصاد است تا بتواند تشکیل تمدن نوین اسلامی را تسریع نماید. از سوی دیگر، سیاست های کلان اقتصاد مقاومتی، ضمن تاکید بر درونزایی اقتصاد، دولت را بهبرون گرایی اقتصادی از طریق تعامل سازنده و موثر با جهان و همکاری اقتصادی با کشورهای منطقه و بازارهای هدف ناگزیر می سازد. پرسش اصلی پژوهش حاضر این است که نقش دیپلماسی اقتصادی در اقتدار اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و درنهایت ساخت دولت اسلامی زمینه ساز تمدن نوین اسلامی چیست هدف این نوشتار یافتن نقش وکارکرد دیپلماسی اقتصادی در تحقق تمدن نوین اسلامی و نشان دادن اهمیت موضوع ساخت دولت مقتدر اسلامی در جهت الگوسازی تمدنی است. به همین جهت، روش تحقیق این مقاله، توصیفی- تحلیلی بوده و از منابع اسنادی و کتابخانه ای استفادهشده است. درنهایت راهکارهایی همچون ایجاد شبکه ای از روابط راهبردی با همسایگان، استفادهاز پیمان های دوجانبه ارزی با کشورهای منطقه، شکل گیری ارتباطات علمی و تدوین سند یکپارچه دیپلماسی اقتصادی برای تقویت دیپلماسی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران ارائه می شود.

کلیدواژه ها

تمدن نوین اسلامی، دولت اسلامی، دیپلماسی اقتصادی، اقتصاد مقاومتی، اقتدار اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.