تحلیل کمانشپیچشی نانولوله کربنی دو جداره بر بستر الاستیک بااستفاده از تئوری الاستیسیته غیرمحلی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس سالانه مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ISME18_383
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1337
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا سعیدی

دانشیار، بخش مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید باهن

مهدی محمدی مهر

دانشجوی دکتری، بخش مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهی

چکیده

در این مقاله، کمانش پیچشی نانو لوله کربنی دو جداره بر بسترالاستیک براساس تئوری الاستیسیته غیر محلی بررسی می شو د. تاثیرات محیط الاستیک، نیروی واندروالس بین نانو لولههای داخلی وخارجی و اثر مقیاس کوچک بر اساس مدلهای وینکلر و پاسترناک، لئونارد-جونز و ارینگن مورد بررسی قرار میگیرند. معادلات تعادل برای مدل پوسته استوانهای با استفاده از اصل کار مجازی بدست می- آیند. روابط بین مولفههای تنش و کرنش با استفاده از تئوری الاستیسیته غیر محلی برای حالت تنش صفحهای نوشته شده که با استفاده از این روابط میتوان نیروها و ممانهای منتجه را بر اساستئوری الاستیسته غیر محلی تعیین نمود. سپس با جایگذاری نیروها و ممانهای منتجه برحسب مولفههای جابجایی در معادلات تعادل، معادلات حاکمه تعادل برای پوست استوانهای تحت اثر مقیاس کوچک حاصل میگردد. لذا بار کمانش پیچشی با استفاده از معادلات حاکمه تعادل تحت تاثیر محیط الاستیک، نیروی واندروالس بین دو لایه مجاور و اثر مقیاس کوچک در فرمولبندی مساله محاسبه می- گردد. نتایج نشان میدهد که منحنی بار کمانش بحرانی محلی (با صرفنظر کردن از اثر مقیاس کوچک) بالاتر از بار کمانش بحرانی غیر محلی (با در نظر گرفتن اثر مقیاس کوچک)میباشد. این بدان معناست که اثر مقیاس کوچک تاثیر بسزایی روی بار کمانش بحرانی داشته و نمیتوان از این ترم برای حل مسائل مکانیکی در ابعاد نانو صرفنظر نمود. همچنین نتایج نشان میدهد که تاثیر ثابت فنری نوع وینکلر روی بار کمانش بحرانی کمتر از ثابت برشی نوع پاسترناک است.

کلیدواژه ها

کمانش پیچشی، نانو لوله کربنی، بستر الاستیک، تئوری الاستیسیته غیر محلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.