مقایسه حدود مجاز فلزات سنگین سرب و کادمیم در گندم کشور ایران بر مبنای استاندارد ملی ایران و استانداردهای معتبر جهانی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی شیمی کاربردی
- کد COI اختصاصی: IACS04_254
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2256
نویسندگان
موسسه تحقیقات خاک و آب، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
موسسه تحقیقات خاک و آب، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران ×
موسسه تحقیقات خاک و آب، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
چکیده
این مطالعه با هدف بررسی و مقایسه حدود مجاز فلزات سنگین سرب و کادمیم در گندم کشور ایران بر مبنای استاندارد ملی ایران و استانداردهای معتبر جهانی انجام شد. به همین منظور، مقدار فلزات در 419 نمونه گندم از 31 استان کشور بعد از آماده سازی و عصاره گیری، توسط دستگاه جذب اتمی آنالیز شدند. نتایج نشان داد از میان 419 نمونه گندم تجزیه شده، تنها در 3 نمونه 0/72) درصد) غلظت سرب بیشتر از شاخص استاندارد ملی ایران 0/15) میلی گرم در کیلوگرم) بود. همچنین غلظت کادمیم فقط در 36 نمونه 8/6) درصد) بیشتر از شاخص استاندارد ملی ایران 0/03) میلی گرم در کیلوگرم) میباشد. از طرف دیگر، حد مجاز کادمیم در گندم طبق استاندارد Codex، برابر با 0/2 میلی گرم در کیلوگرم است، در حالیکه این رقم در استاندارد ملی ایران به میزان 0/03 میلیگرم در کیلوگرم تعیین شده است و این یعنی استاندارد غلظت کادمیم برای گندم تولیدی ایران 7 برابر سختگیرانهتر از استاندارد جهانی Codex است. این در حالی است که در مورد تعریف حدود مجاز سرب اختلاف چشمگیری در این دو استاندارد مشاهده نمیشود. بدین ترتیب ملاحظه میگردد که حد مجاز کادمیم در گندم در استاندارد ملی ایران، به طور غیر مستندی سختگیرانه است، لذا پیشنهاد میشود حد مجاز یا بیشینه رواداری کادمیم در دانه گندم در استاندارد ملی ایران مجددا بازنگری شود. اگر استاندارد Codex به عنوان شاخص ارزیابی آلودگی گندمهای تولیدی کشور در نظر گرفته شود، میزان آلودگی به سرب کماکان 3 نمونه از 419 نمونه یعنی کمتر از یک درصد میباشد و در رابطه با کادمیم، در هیچکدام نمونه های تجزیه شده غلظت کادمیم بالاتر حد مجاز Codex نیست.کلیدواژه ها
گندم، سرب، کادمیم، استاندارد ملی ایران، کدکسمقالات مرتبط جدید
- نقش قراردادهای هوشمند و حقوقی در بهینه سازی فرآیندهای خرید، نصب و نگهداری سیستم های فیلتراسیون در صنایع پتروشیمی
- نقش فیلترهای غشایی در صنایع نفت و گاز: اصول بازرسی و ارزیابی عملکرد سیستم های فیلتراسیون
- شبیه سازی سیالات الکتروفیلتر و داکتینگ
- سنتز و ساخت غشاهای پلی سولفون و پلی اتر سولفون با خواص و آبدوستی کنترل شده برای کاربرد در فناوری های جداسازی غشایی
- تولید عایق نسوز از پسماند تصفیه آب پالایشگاه گاز: تحولی در مدیریت پسماند و توسعه صنعتی پایدار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.