استفاده از بایوسنسور برپایه Ni/NiO جهت تشخیص اتانول در محیط قلیایی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی شیمی کاربردی
  • کد COI اختصاصی: IACS04_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 675
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رویا یعقوبی

ایران ارومیه دانشگاه ارومیه ، دانشکده فنی و مهندسی ، گروه مهندسی مواد

حوریه محمدزاده

ایران ارومیه دانشگاه ارومیه ، دانشکده فنی و مهندسی ، گروه مهندسی مواد

چکیده

در پژوهش حاضر ساختار سه بعدی از NiO بوسیله روش عملیات حرارتی ساده به صورت موفقیت آمیز سنتزشد. فرایند اکسیداسیون بدون اضافه کردن پیش ماده های نیکل، سورفکتانت و یا تمپلیت خاص انجام گرفت. مورفولوژی سطحی نمونه ها توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی تصویربرداری گردید. از نمونه ساخته شده به عنوان الکترود برای شناسایی اتانول مورد استفاده قرار گرفت، NiO رشد داده شده بر روی سطح فوم نیکل، بازده بسیار خوبی برای الکترواکسیداسیون اتانول( بدلیل بازده بالای پتانسیل اکسیداسیون) نشان داد. زمانی که سطح نیکل اکسید شد در واقع مکانهای فعال در ساختار افزایش یافته و منجر به افزایش فعالیت گردید. در اثر افزایش فعالیت کاتالیستی ناشی از افزایش میزان مکانهای کاتالیستی، میزان اتانول با بازدهی بالایی اکسید شده و شناسایی آن به راحتی بیشتری صورت گرفت. در این فرایند جریان بالا و مسمومیت پایین مکانهای سطحی، منجر به گستره خطی شناسایی بالا؛یعنی 0/1 mM-2M و مقدار LOD برابر با /03 mMگردید. به علاوه نتایج نشان داد که حساسیت بالای 3593.6 mA.mM-1 ، مزیت دیگر حاصل از این روش می باشد. در واقع به کار بردن این نوع از بایوسنسورها جهت کابردهای بسیار حساس برای شناسایی مواد الکتروفعال شیمیایی بسیار حائز اهمیت است.

کلیدواژه ها

Ni/NiO ، بایوسنسور، تشخیص اتانول ، حد تشخیص، الکتروکاتالیست.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.