بررسی ارتباط بین سقط های مکرر و ابتلا همسر به واریکوسل :مرور سیستماتیک

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنگره سالیانه کشوری دانشجویی طبری و بیست و دومین کنگره سالیانه کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مازندران
  • کد COI اختصاصی: SRMMED22_199
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 7346
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مستوره محمدزاده

دانشجوی کارشناسی پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه آزاد اسلامی دزفول، دزفول، ایران

مهدی فاضلی زاده

دانشجوی کاردانی فوریت های پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی دزفول، دزفول، ایران

چکیده

زمینه و هدف: سقط ها جنین از بیماری های شایع دوران بارداری است که برخی فاکتورهای پدری از قبیل اولیگواسپرمی و احتمالا واریکوسل در ایجاد آن دخیل هستند. واریکوسل ناشی از اتساع و پیچ خوردگی غیرطبیعی شبکه ی وریدی کیسه ی بیضه است که عدم آن در طولانی مدت سبب ناباروری می شود. این مقاله ی مروری با هدف بررسی ارتباط بین واریکوسن و ایجاد سقط های راجعه در همسر افراد مبتلا به این بیماری انجام شده است. مواد و روش: دراین مطالعه 6 مقاله لاتین و 2 مقاله فارسی با بررسی و جمع بندی از بانک های اطلاعاتی و وبسایت های معتبرعلمی PubMed_magiran_sid_ iranmedex _embase و موتور جستجوگر google scholar و کلید واژه های واریکوسل، ناباروری، سقط جنین، سقط ها مکرر و معادل انگلیسی آنها طی سال های گذشته انجام شد. این مطالعه از مقالات توصیفی و کارازمایی بالینی بهره گرفته است. نتایج: اکثر مقالات حاکی از ارتباط واریکوسل و سقط راجعه بوده، در یک مطالعه ی کارازمایی بالینی که به صورت کوهورت صورت گرفته نتیجه گیری شده که واریکو سالکتومی تا 30 درصد سبب کاهش ناباروری در خانم هایی با شکایت از سقط راجعه بوده و همچنین واریکو سلکتومی نمی تواند پارامترهای اسپرم ها را در همه ی مردان بهبود بخشد ولیکن در درمان سقط و کاهش زود انزالی موثر است و درمان واریکوسل در سنین پایین تاثیر بیشتری بر بازگشت باروری دارد. بعلاوه سقط به دلیل واریکوسل بیشتر در ماه های اول بارداری رخ می دهد. شدت واریکوسل با میزان سقط ارتباطی ندارد. نتیجه گیری: باتوجه به نتایج بدست امده در زمینه ی ارتباط این دو عارضه پیشنهاد می شود مطالعات هرچه دقیق تر در زمینه ی اثبات قطعی ارتباط این دو عارضه و درنتیجه اقدام به درمان بیماری واریکوسل در سنین پایین انجام گیرد.

کلیدواژه ها

واریکوسن، ناباروری، سقط جنین، سقط مکرر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.