بررسی علت ناپیوستگی های طولی سطحی و مرکزی در محصولات تولیدی از فرآیند ریخته گری پیوسته

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس و نمایشگاه بین‌المللی مهندسی مواد و متالورژی و سیزدهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES13_089
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 734
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثاق قدیری

کارشناس ارشد مهندسی متالورژی واحد تحقیق و توسعه شرکت فولاد آلیاژی ایران/ یزد، شرکت فولاد آلیاژی ایران.

محمدرضا جعفری زاده

کارشناس متالورژی واحد تکنولوژی تولید شرکت فولاد آلیاژی ایران/ یزد، شرکت فولاد آلیاژی ایران.

سیدمحمد ملک ثابت

سرپرست واحد کنترل کیفیت شرکت فولاد آلیاژی ایران/ یزد، شرکت فولاد آلیاژی ایران

حسین کاردی

مدیر واحد کیفیت و فناوری تولید شرکت فولاد آلیاژی ایران/ یزد، شرکت فولاد آلیاژی ایران.

چکیده

ترکهای طولی سطحی و مرکزی یکی از مشکلات کیفی جدی در محصولات نهایی تولیدی از فرآیند ریخته گری پیوسته فولادها به شمار می آیند . اگرچه تاکنون بررسیها و تحقیقات متعددی جهت رفع این عیب صورت گرفته و بهبودهای قابل توجهی نیز حاصل شده، با این حال به منظور افزایش بهره وری و کیفیت محصولات نیاز به بررسی های بیشتری در این زمینه میباشد. در این مقاله علت ایجاد این عیوب در محصولات تولیدی از فرآیند ریختهگری پیوسته در شرکت فولاد آلیاژی ایران بررسی و راهکارهای مقابله با آن ارائه شده است. نتایج حاکی از آن است که با کنترل فوق گداز ذوب، سرعت ریخته گری، شرایط خنک کاری و تنظیم بهینه فشار غلطک کشاننده- صاف کننده حین فرآیند ریخته گری پیوسته میتوان از بروز عیب ترکهای مرکزی ممانعت نمود. همچنین منشا ناپیوستگی های طولی سطحی روی محصولات تولیدی از فرآیند ریخته گری پیوسته به تفصیل بررسی شده است.

کلیدواژه ها

شکاف طولی، ترک مرکزی، فرآیند ریخته گری پیوسته فولاد، حفرات گازی سطحی، تست ذرات مغناطیسی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.