تاثیر شرایط جوی استان سیستان و بلوچستان بر میزان تصادفات جاده ای

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نهمین سمینار بین المللی کاهش سوانح ترافیکی، چالش ها و راهکارهای پیش رو
  • کد COI اختصاصی: RBTACS09_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 561
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد خمرنیا

دکترای تخصصی مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، مرکز تحقیقات ارتقاء سلامت، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران

علیرضا انصاری مقدم

استاد، گروه اپیدمیولوژی، مرکز تحقیقات ارتقاء سلامت، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران

مصطفی پیوند

مرکز تحقیقات ارتقاء سلامت، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران

فاطمه ستوده زاده

دکترای تخصصی سیاستگزاری سلامت، مرکز تحقیقات ارتقاء سلامت، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران

چکیده

زمینه و هدف: یکی از مهمترین عوامل در تصادفات جاده ای، وجود شرایط آب و هوایی نامساعد در هنگام رانندگی است. شمال استان سیستان و بلوچستان به دلیل موقیعت اقلیمی و بیابانی بودن دارای بادهای 120 روزه و طوفان های شدید به صورت دایمی می باشد. هدف مطالعه حاضر تعیین تاثیر شرایط جوی استان سیستان و بلوچستان بر میزان تصادفات جاده ای می باشد.روش کار: مطالعه حاضر از نوع مطالعات مروری سیستماتیک بوده که جهت انجام و جستجوی مقالات از کلید واژه هایی نظیر، طوفان شن، کاهش دید افقی، تصادفات جاده ای و استان سیستان و بلوچستان در پایگاه های داخلی مانند scholar Google ، SID، Magiran و سایت های مجلات علمی پژوهشی پرداخته شد. در مجموع 13 مقاله استخراج گردید.نتایج: بر اساس یافته های مطالعه بیشترین میزان بروز تصادفات در فصل تابستان و هنگام بروز طوفان های 120 روزه بود و بیشترین بروز در محور مواصلاتی زاهدان و زابل رخ داده است. از عمده علل تصادفات در این محور می توان به کاهش دید افقی، واژگونی خودرو، انحراف به چپ، هدایت مشکل خودرو، وجود فشار روانی راننده در هنگام طوفان و وجود ماسه و شن در جاده پس از طوفان اشاره کرد.نتیجه گیری: طوفان های گرد و خاک یکی از عوامل محیطی بروز تصادفات در شمال استان سیستان و بلوچستان می باشد که همه ساله خسارات جبران ناپذیری را در این منطقه از کشور وارد می کند . شناسایی مناطق پر خطر, عدم تردد های غیر ضروری در روز های طوفای شدید، بهبود شرایط روشنایی جاده در شب، همکاری راهنمایی رانندگی، اورژانس، هلال احمر و... در روزهای طوفانی، از پیشنهاد کاربردی این مقاله می باشد.

کلیدواژه ها

شرایط جوی، تصادفات جاده ای، استان سیستان و بلوچستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.