مطالعه تاثیر پرمنگنات پتاسیم بر صفات بیوشیمیایی پیاز خوراکی (Allium cepa)
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: مجله پژوهش های تولید گیاهی، دوره: 23، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_JOPP-23-3_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2018
نویسندگان
گروه باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
گروه باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
گروه باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده
هورمون های گیاهی نقش های مهمی در رشد و نمو گیاهان ایفا می کنند. اتیلن به عنوان تنها هورمون گازی گیاهی می باشد که اثرات آن در گیاهان از حدود یک قرن پیش شناخته شده است. امروزه از جاذب های اتیلن مثل پرمنگنات پتاسیم به صورت پودر در بسته های ضد آب برای افزایش عمر پس از برداشت محصولات باغبانی به طور گسترده استفاده می شود، اما تاکنون گزارشی مبنی بر کاربرد آن به صورت محلول پاشی و خیساندن و بررسی اثرات آن بر گیاهان وجود ندارد. هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر پرمنگنات پتاسیم بر صفات بیوشیمیایی گیاه پیاز خوراکی (Allium cepa) می باشد. به این منظور غده های پیاز به روش خیساندن و یا محلول پاشی مستقیم شاخ و برگ آن ها پس از جوانه زنی، با غلظت های مختلف پرمنگنات پتاسیم (0، 5، 10، 20،40 ،60، 80 و 100پی پی ام) تیمار گردیدند. صفاتی نظیر آنتوسیانین برگ، کلروفیل، پتاسیم، فنل، فلاونوئید، اتیلن، وزن تر و وزن خشک طی آزمایش اندازه گیری شدند. نتایج این بررسی مشخص کرد که استفاده از پرمنگنات پتاسیم به صورت محلول پاشی سبب جذب اتیلن در گیاه و در پی آن تغییر در صفات فیزیولوژیکی گیاه می-گردد. .به طوریکه بیشترین میزان وزن تر (94/146) و پتاسیم (497/66) مربوط به تیمار 100 پی پی ام محلول پاشی بود. بیشترین میزان فنل (627/0) و فلاونوئید (017/1) به ترتیب مربوط به تیمار های 5 پی پی ام محلول پاشی و شاهد خیساندن بود. هورمون های گیاهی نقش های مهمی در رشد و نمو گیاهان ایفا می کنند. اتیلن به عنوان تنها هورمون گازی گیاهی می باشد که اثرات آن در گیاهان از حدود یک قرن پیش شناخته شده است. امروزه از جاذب های اتیلن مثل پرمنگنات پتاسیم به صورت پودر در بسته های ضد آب برای افزایش عمر پس از برداشت محصولات باغبانی به طور گسترده استفاده می شود، اما تاکنون گزارشی مبنی بر کاربرد آن به صورت محلول پاشی و خیساندن و بررسی اثرات آن بر گیاهان وجود ندارد. هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر پرمنگنات پتاسیم بر صفات بیوشیمیایی گیاه پیاز خوراکی (Allium cepa) می باشد. به این منظور غده های پیاز به روش خیساندن و یا محلول پاشی مستقیم شاخ و برگ آن ها پس از جوانه زنی، با غلظت های مختلف پرمنگنات پتاسیم (0، 5، 10، 20،40 ،60، 80 و 100پی پی ام) تیمار گردیدند. صفاتی نظیر آنتوسیانین برگ، کلروفیل، پتاسیم، فنل، فلاونوئید، اتیلن، وزن تر و وزن خشک طی آزمایش اندازه گیری شدند. نتایج این بررسی مشخص کرد که استفاده از پرمنگنات پتاسیم به صورت محلول پاشی سبب جذب اتیلن در گیاه و در پی آن تغییر در صفات فیزیولوژیکی گیاه می-گردد. .به طوریکه بیشترین میزان وزن تر (94/146) و پتاسیم (497/66) مربوط به تیمار 100 پی پی ام محلول پاشی بود. بیشترین میزان فنل (627/0) و فلاونوئید (017/1) به ترتیب مربوط به تیمار های 5 پی پی ام محلول پاشی و شاهد خیساندن بود.کلیدواژه ها
اتیلن, پیاز, خیساندن, صفات بیوشیمایی, محلول پاشیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.